Epidemia de COVID-19 din România atinge un punct critic
Externe 7 octombrie 2020, 18:38 | 686

Record de infectări și decese astăzi, din cauza COVID, în România și Ucraina. 82 de oameni a răpus virusul în 24 de ore în România și 77 în Ucraina, ceea ce reprezintă un record absolut în ambele state. Situația este una dramatică și în ceea ce privește infectările. Panta crește brusc, iar autoritățile rămân, practic, fără soluții.

În ultimele 24 de ore, în România, au fost raportate aproape trei mii de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, de departe cele mai multe de la începutul pandemiei. De asemenea, au fost raportate 82 de decese, ceea ce înseamnă un nou record negativ raportat într-o singură zi.

RAED ARAFAT, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă: "Vin perioade grele. Vine o perioadă mai grea. Și așa cum arată acuma, dacă nu reușim să schimbăm într-o curbă descendentă, situația poate să fie foarte dură, fără să dau cifre la acest moment."

Este un nou record și în cazul pacienților infectați la ATI: 612 români sunt în stare gravă, iar paturi libere în spitale aproape că nu mai sunt.

VIRGIL MUSTA medic Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara: "În secția mea de exemplu am numai două paturi care nu sunt cu oxigen. Deci, nu mai am paturi pentru persoane care se internează acum, în ultimul timp, persoane cu lipsă de oxigen pentru că toate posturile de oxigen sunt ocupate. Și spitalul CFR este plin. Și spitalul militar este plin."

Până acum, România a procesat peste 2 milioane și jumătate de teste. Aproape 28 de mii au fost efectuate în ultimele 24 de ore. 25 de mii de persoane se află acum în carantină la domiciliu. România are în total 140 de mii de oameni infectați cu noul virus.

Ucraina merge pe aceeași ascendență. Astăzi s-a înregistrat un număr record de cazuri noi de îmbolnăviri cu COVID - peste 4 mii șapte sute cu 77 de decese. În ultimele trei zile, țara vecină a raportat peste 12 mii de îmbolnăviri, numărul ridicându-se la aproape 240 de mii. Deși bilanțul este aproape dublu față de România, în Ucraina, până acum, au murit mai puțini oameni - 4 mii 500.

Opinia ta contează. Comentează!