Iohannis, în Parlamentul European
Politic 23 octombrie 2018, 22:43 | 1175

Aderarea României la spaţiul Schengen reprezintă un obiectiv important. Este declarația președintelui Klaus Iohannis, făcută la Parlamentul European, unde a participat astăzi la o dezbatere cu privire la viitorul Uniunii Europene. Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a declarat însă că acest lucru este posibil doar dacă va exista un acord privind statul de drept.

Șeful statului român a adăugat că noua etapă în care va intra Uniunea Europeană, începând cu anul 2019, când va avea loc și Summitul de la Sibiu, din 9 mai, va fi una fructuoasă.

Preşedintele Comisiei Europene a transmis un mesaj în Parlamentul European, pentru Guvernul şi Parlamentul de la Bucureşti. El a spus că lipsa unui acord privind statul de drept ar putea afecta aderarea ţării la Spaţiul Schengen.

La începutul lunii noiembrie, la Strasbourg urmează să fie dezbătută o rezoluție referitoare la România. Aceasta a apărut după discuţiile legate de efectele pe care le au modificările legislative în domeniul justiţiei, dar şi despre mitingul antiguvernamental din 10 august.

Opinia ta contează. Comentează!