Ministerul belgian al Sănătății a anunțat astăzi că a depistat prima persoană infectată cu tulpina B.1.1.529
Externe 26 noiembrie 2021, 19:43 | 572

Belgia este prima țară europeană unde a fost depistat un caz de infectare cu noua tulpină a COVID-ului. Cu câteva ore în urmă, Ministerul belgian al Sănătății a anunțat că a fost înregistrată prima persoană infectată cu B.1.1.529 - o mutație foarte contagioasă a infecției, identificată mai întâi în Africa de Sud. Autoritățile au cerut populației să nu intre în panică.

FRANK VANDENBROUCKE, ministrul Sănătății din Belgia: "Avem un caz confirmat al acestei variante. Este o persoană care a venit din străinătate și a fost testată pozitiv pe 22 noiembrie. Nu a fost vaccinată și nici nu a mai fost infectată. Cazul a fost monitorizat și confirmat."

Potrivit Laboratorului naţional de referinţă, pacientul infectat este o femeie tânără, nevaccinată, care a dezvoltat simptome la 11 zile după o călătorie în Egipt via Turcia. Pacienta pare să nu fi avut contacte cu risc ridicat în afara casei sale şi nici un membru al familiei sale nu a prezentat simptome până acum. Și-a exprimat îngrijorările în legătură cu apariția noii tulpini și președinta Comisiei Europene.

URSULA VON DER LEYEN, președinta Comisiei Europene: "Înțelegem că aceste variante pot duce la apariția noilor mutații mai severe cu riscul că se vor răspândi și mai mult în următoarele luni. Este important să acționăm rapid în Europa."

Noutatea vine la doar câteva zile după ce în Belgia au avut loc proteste masive împotriva vaccinării și a noilor restricții.

O nouă variantă a virusului SARS-CoV-2, cu un număr mare de mutaţii, care ar putea anihila efectul vaccinurilor existente pe piaţă împotriva COVID-19, a fost detectată în Africa de Sud, au anunţat joi oameni de ştiinţă.

Opinia ta contează. Comentează!