Image-Description
Alexandru Slusari: „În Moldova sunt în toi două procese economice criminale”
Politic 6 octombrie 2018, 14:00 | 2447

În prezent în Republica Moldova sunt în toi două procese economice criminale, atenționează vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari.

"Pe de o parte se produce legalizarea miliardelor furate din sistemul bancar, precum și a altor banilor murdari. Drept instrumente pentru această procedura servesc legea cetățeniei contra cost și legea amnistiei capitalului, elaborate de Plahotniuc-Iaralov-Candu și promulgate de Dodon. În paralel, asistăm la un alt proces de furturi uriașe din domeniul patrimoniului public, în cadrul căruia sunt folosiți inclusiv și banii spălați acum în țara noastră", susține Alexandru Slusari.

În context, vicepreședintele Platformei DA menționeaza câteva scheme prin care se fură patrimoniul public:

"1. Mafia imobiliară scoate cu viteză cosmică de la reprezentantul lui Plahotniuc în primărie, Nistor Grozavu, documente permisive pentru construcțiile ilegale.

2. Arena Sportivă. Legea votată de zombi-deputați și promulgată de Dodon deja a adus statului prejudicii în sumă de circa 90 de milioane de lei. Terenul de aproape 70 ha cu prețul de piață de minimum 50 de milioane de euro acum este gajat și, poate, regajat.

3. "Prihvatizarea" cu 50 de milioane de lei companiei AIR Moldova, care deține aproape 50 % din piața aeriană și are vânzări anuale de circa 3 mlrd. de lei, dar care a fost adusă artificial la datorii de peste 1,2 mlrd. lei.

4. Concesionarea absolut nejustificată a tuturor gărilor auto unui singur agent economic.

5. Introducerea subită și cu încălcări grave a procedurii legislative a regimului duty free pentru comercializarea produselor petroliere. Schema, la fel, a fost promulgată de Dodon", menționează Alexandru Slusari.

Opinia ta contează. Comentează!