Image-Description
CEC a decis: Alegeri parlamentare noi în circumscripția Hâncești, pe 15 martie
Politic 27 decembrie 2019, 15:44 | 1669

Alegerile parlamentare noi în circumscripția uninominală nr.38 de la Hâncești se vor desfășura pe 15 martie 2020. O decizie în acest sens a fost aprobată în ședința de astăzi, 27 decembrie, a Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Hotărârea a fost luată după ce deputatul PDM Alexandru Botnari a renunțat la mandatul său, preferând fotoliul de primar la Hâncești.

El a câștigat postul de primar al orașului în turul II al alegerilor locale generale, pe 3 noiembrie.

Amintim că Alexandru Botnari și-a anunțat demisia în Parlament pe 5 decembrie, în aceeași zi în care, printr-o probabilă coincidență, deputații au aprobat plecarea din Legislativ a omonimului și colegului său de partid, Constantin Botnari, zis „Borsetka” și cunoscut ca unul dintre personajele din anturajul lui Vladimir Plahotniuc.

Despre Alexandru Botnari, presa a scris că s-a făcut cunoscut anterior, în calitatea sa de primar la Hâncești, după ce a dispus denumirea unor străzi în cinstea rudelor sale.

Alexandru Botnari a fost înlocuit în Parlament de fostul fotbalist Radu Rebeja, supleant pe listele PDM.

De asemenea, în mass-media s-a vehiculat că în circumscripția nr.38 de la Hâncești ar putea candida fosta prim-ministru Maia Sandu, dar și colegul ei din blocul ACUM, liderul Platformei DA Andrei Năstase, pentru a reveni în Parlament.

Devizul de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare noi în municipiul Hâncești, aprobat de CEC, este de 4,6 milioane de lei.

Opinia ta contează. Comentează!