Image-Description
Alexandru Slusari: Sunt multe probe care demonstrează că dosarul lui Petic este o făcătură necalitativă, fabricată în grabă
Politic 16 octombrie 2018, 10:05 | 1937

După două zile de documentare minuțioasă cu cazul lui Gheorghe Petic deja pot veni cu mai multe argumente că acest dosar este o făcătură necalitativă, fabricată în grabă. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari.

În context, vicepreședintele Platformei DA spune că comunicatul emis de poliție privind acest caz este plin de incertitudini.

„Vă amintiți comunicatul de presă emis de poliție care a însoțit înregistrare audio apelului presupusei victimei la 112 ? Citat „a fost dispusă efectuarea expertizei medico-legale. Rezultatele expertizei au probat faptul întreținerii raportului sexual, fiind depistate și ridicate probe biologice, care urmează să fie suplimentar analizate. De asemenea, la locul săvârșirii faptei au lucrat experții din cadrul Centrului de Expertiză Judiciară și Criminalistică, care au prelevat și alte probe care confirmă prezența presupusului agresor în casa victimei. La fel, pe hainele bărbatului au fost depistate și ridicate probe biologice, care aparțin victimei agresiunii sexuale”. Adică, prin acest comunicat poliția și-a asumat rolul experților și s-a grăbit să vină cu un verdict la adresa lui Gheorghe Petic, deși se cunoaște foarte bine că rezultatele unei astfel de expertize pot fi obținute nu mai devreme de câteva săptămâni. Actualmente, în dosar nu există niciun document care arată expertiza în privința lui Petic”, a explicat Alexandru Slusari.

Mai mult, Alexandru Slusari a mai spune că există și alte exemple care demonstrează că dosarul este cusut cu ață albă.

„Foarte mulți oameni au văzut echipa de la postul de televiziune Canal 2 lângă comisariatul de poliție la orele 14:00 – 14:30. Totodată, automobilul Laboratorului pentru expertiza judiciară și criminalistică, care funcționează doar în Chișinău și Bălți, a fost văzut la Ungheni, la locul presupusei crime, undeva la orele 16:00-16:20. Ora exactă o să o cunoaștem după preluarea imaginelor de pe camere de supraveghere video. Vă amintesc că în versiunea poliției apelul la numărul 112 a fost preluat la ora 14:51. Deci, reprezentanții holdingului au apărut până la acest apel, iar automobilul laboratorului pentru a ajunge la ora 16:00, la Ungheni, ar trebui fi trebuit să pornească din Chișinău minimum la ora 14:00. Așadar, și unii și alții au știut despre așa-zisul viol până la „comiterea” acestuia”, a scris vicepreședintele Platformei DA pe pagina sa de Facebook.

„Sunt câțiva martori care pot confirma în cadrul procesului judiciar că au fost cu Gheorghe Petic la Primăria Ungheni aproximativ la orele 14:50-15:00. Vă amintesc că presupusă victimă, telefonând la poliția la 14:51, a specificat că așa-zisul viol a avut loc cu 15 minute în urmă. Evident că tehnic este imposibil ca Gheorghe Petic să reușească să fie concomitent în două locuri diferite. După ședința de ieri ne-am întâlnit cu primul avocat al lui Petic care vineri seară i-a acordat asistența juridică, apărător din oficiul (toți avocații din Ungheni au refuzat în acea seară să-l ajute pe Gheorghe Petic). Multe lucruri el nu a reușit să facă, însă a remarcat că are experiența de 20 de ani și a văzut multe cazuri de viol. Agresorul avea cel puțin 2-3 zgârieturi, întrucât victima opunea rezistență. Dânsul din start a fost surprins de faptul că Petic n-a avut nicio leziune corporală”, a mai menționat Alexandru Slusari.

„Mai am încă multe de spus, dar mă opresc aici pentru a nu ușura misiunea celor care au fabricat acest dosar mârșav. Până la urmă și unii polițiști în șoaptă au recunoscut că comanda vine de sus, întrucât regimul mafiot în cadrul luptei antieuropene cu opoziția proeuropeană a decis să-l izoleze pe unu dintre cei mai sonori activiști, care a zdruncinat tot sistemul de contrabandă cu țigări și care acumula materiale despre trecutul „glorios” al ministrului Jizdan”, a punctat vicepreședintele Platformei DA.

Precizăm că fostul angajat al Poliției de Frontieră care a făcut mai multe dezvăluiri privind contrabanda cu țigări, Gheorghe Petic, a fost plat în arest pentru 20 de zile, fiind învinuit de viol. Acesta a fost reținut pe 12 octombrie curent, în centrul orașului Ungheni.

Gheorghe Petic se declară nevinovat.

Opinia ta contează. Comentează!