Piedici pentru partidele de opoziție
Politic 30 octombrie 2018, 20:16 | 1192

Puterea de la Chișinău folosește legislația electorală pentru a paraliza activitatea partidelor din opoziție. Atenționarea vine din partea conducerii Partidului "Acțiune și Solidaritate", care face trimitere la un amendament propus de Partidul Democrat privind finanțarea formațiunilor politice. Maia Sandu reclamă un abuz și cere intervenția misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova.

Potrivit amendamentului propus de Partidului Democrat, odată cu declanșarea campaniei electorale, partidele politice nu vor putea accepta donații pe contul lor, ci doar în cel al Fondului electoral, deschis pentru alegeri. Aici apare și problema, spun liderii Partidului "Acțiune și Solidaritate”.

Problemele din legislație ar putea crea premise pentru alegeri lipsite de transparență. Pentru a redresa situația, liderii Partidului "Acțiune și Solidaritate" consideră drept necesară intervenția Comisiei Electorale Centrale, dar și a misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, nu a fost de găsit la telefon pentru a da o replică Partidului "Acțiune și Solidaritate".

Opinia ta contează. Comentează!