Deputatul britanic David Amess şi-a pierdut viaţa astăzi, după ce a fost înjunghiat
Externe 15 octombrie 2021, 20:15 | 827

Deputatul britanic David Amess din Partidul Conservator al premierului Boris Johnson şi-a pierdut viaţa astăzi, după ce a fost înjunghiat de un bărbat, care a intrat la o întâlnire electorală cu alegătorii din districtul său. Un bărbat a fost arestat sub suspiciunea de crimă, a anunţat poliţia, citată de Reuters şi AFP. Boris Johnson a suspendat o reuniune cu miniştrii săi.

Deputatul David Amess a fost înjunghiat de un bărbat, care a pătruns în incinta unde se desfăşura acea reuniune, într-o biserică în oraşul Leigh-on-Sea. Poliţia anunță că un tânăr de 25 de ani a fost arestat sub suspiciunea de crimă.

Ofițerii au fost chemați la fața locului vineri la aproximativ 12.05. Paramedicii l-au tratat pe Amess la fața locului pentru o perioadă considerabilă de timp, cu o ambulanță aeriană. Poliția de combatere a terorismului asistă la anchetă, care continuă să fie condusă de poliția din Essex. Înalți oficiali antiterorism monitorizează îndeaproape situația și sunt actualizați cu privire la detaliile emergente ale atacului și ale suspectului. Poliția antiteroristă va rămâne de obicei implicată într-o astfel de investigație până la identificarea unui motiv non-terorist. Incidentul va ridica îngrijorări suplimentare cu privire la siguranța parlamentarilor britanici, care efectuează în mod obișnuit consultanțe la care oricine poate apela.

Au început să vină şi reacţii din partea politicienilor britanici. ''O veste oribilă şi profund şocantă'', a scris pe Twitter liderul opoziţiei laburiste, în timp ce premierul conservator Boris Johnson a suspendat o reuniune cu miniştrii săi.

Acest incident aminteşte de altele asemănătoare petrecute în Regatul Unit. În 2010, un parlamentar laburist a supravieţuit după ce a fost înjunghiat în biroul din cricumscripţia sa, iar în 2016, un deputat laburist Jo Cox a murit în urma unui atac armat cu câteva zile înaintea referendumului pentru Brexit.

În vârstă de 69 de ani, David Amess, a fost ales prima dată în legislativul britanic în anul 1983.

Opinia ta contează. Comentează!