Post Scriptum cu Alex Cozer: Legături între Dodon și Plahotniuc

Acum 3 ani, Vladimir Plahotniuc îşi trăia ultimele zile de control absolut asupra Republicii Moldova. Atunci el era convins că va face o coaliţie de guvernare cu PSRM pentru a-şi menţine puterea sau, în cel mai rău caz, se va merge la alegeri anticipate, pe care le va manipula şi mai mult decât pe cele din 24 februarie 2019.

De unde venea această siguranţă? Din sacoşe! Din culioacele cu bani cu care îl alimenta pe Igor Dodon pentru serviciile pe care acesta i le-a făcut de-a lungul timpului. Şi servicii au fost berechet. Pe vremea când era ministru al Economiei, Dodon l-a făcut pe Plahotniuc cu hotelurile Naţional şi Codru, cu insulele la Izvor şi cu zeci de milioane de dolari la schemele la importurile de energie electrică, carne sau peşte. Apoi l-a ajutat la distrugerea PCRM, l-a votot pe Timofti, a contribuit la disperarea protestelor din 2015, iar în 2016 a oprit drumul Maiei Sandu spre victoria în prezidenţiale. După ce a fost trădat de Dodon, Plahotniuc a scurs în mass-media imagini din iunie 2019, de la luxosul sediu al Partidului Democrat, în care Serghei Iaralov îi întinde o sacoşă cu bani lui Dodon. Dodon nu o ia, dar îi spune lui Iaralov să i-o transmită lui Cornel, că oricum trebuiesc în curând plătite salariile. Interesant e că în imagini publicate anterior de Plahotniuc, Dodon recunoaşte că cheltuie lunar 600-800 de mii de euro pentru partidul său şi trustul propagandistic pe care îl controla, bani care proveneau din Rusia şi, cel mai probabil, tot de la Plahotniuc.

Pentru fostul procuror general Alexandr Stoianoglo acele imagini nu au reprezentat motiv pentru a deschide un dosar penal, dar iată că săptămâna aceasta, şi ca urmare a unor decizii a instanţelor, Dumitru Robu, actualul şef al Procuraturii, a anunţat că a dispus deschiderea unui dosar penal pe acest caz.

Mult, mult prea târziu. Dar chiar şi aşa, decizia Procuraturii l-a înfuriat de-a dreptul pe cel care astăzi se prezintă drept preşedinte al Formului Economic Moldo-Rus. Într-un acces de furie, acesta s-a dezlănţuit şi i-a ameninţat pe cei pe care-i consideră duşmani că va organiza aşa destabilizări în ţară că nici măcar în România nu vor putea fugi.

A mai pomenit acolo praful de puşcă, scântei, insinuări extrem de periculoase şi evidente în contextul invaziei criminale a lui Putin în Ucraina. Practic Dodon a vociferat planul despre care am tot vorbit aici de mai multe ori de la începutul războiului, de destabilizări pe care ruşii le pregătesc pentru Republica Moldova în cazul în care Ucraina cade. Miercuri, pe Dodon, care s-a remarcat drept principala goarnă de la Chişinău a hoardei barbare invadatoare, l-a cam luat gura pe dinainte. El a dezvăluit acolo chiar şi pe cine mizează în planul destabilizator clocit de ruşi.

Nimeni nu trebuie să fugă nicăieri. Nici majoritatea, cei care înţeleg bine ce se întâmplă în Ucraina şi care este viitorul Moldovei, dar nici Dodon şi diversioniştii săi. Primii, pentru că trebuie să aibă grijă de această ţară, iar diversioniştii, care mai speră într-un plan de retragere pe modelul Ianukoivici, pentru că nu trebuie să fie lăsaţi de procurori. Din păcate, Republica Moldova este un stat slab, în care instituţiile au fost distruse, corupte şi pervertite în totalitate în perioada lui Plahotniuc, iar acum abia-abia, foarte timid, încep să funcţioneze. Pentru că dacă Republica Moldova ar fi fost cu adevărat un stat funcţional, astăzi voci precum cele ale lui Dodon, un om putred de bogat, care toată viaţa sa a lucrat la stat şi nu are cum să-şi justifice averea, nu ar mai fi existat în spaţiul public. Nu ar fi avut posturi de televiziune propagandistice, la care să apară şi să promoveze destabilizările, războiul şi interesele Rusiei invadatoare.

Post Scriptum cu Alex Cozer: Războiul energetic este în toi

5 august 2022, 22:40

Pe lângă invazia criminală pe care Putin o desfășoară astăzi în Ucraina, soldată...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Aeroportul, sursă de bani pentru Șor

4 august 2022, 23:08

Tribunalul internațional de arbitraj de la Stokholm a dat ieri dreptate Republicii...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Voronin și-a schimbat retorica

29 iulie 2022, 19:59

Voronin s-a ținut de cuvânt. Dacă vă gândiți că mă refer la vreo promisiune...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Noi încercări de a ne destabiliza

28 iulie 2022, 20:14

Kremlinul se îngrijorează de starea democrației din Republica Moldova. Nu, nu...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Gafele din operațiunea „Șor”

22 iulie 2022, 22:52

Am asistat ieri la rezultatele unei operațiuni din partea structurilor noastre...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Procurorii au descins la „Șor”

21 iulie 2022, 22:45

Procurorii și ofițerii CNA au descins astăzi în sediile Partidului Șor și în...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Un război cu care ne obișnuim

16 iulie 2022, 02:16

Războiul din Ucraina, invazia criminală a Rusiei în țara vecină, se prelungește...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Tariful la gaze crește din nou

15 iulie 2022, 00:15

Moldovagaz a cerut ANRE să majoreze tariful la gaze pentru consumatorii finali...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Dezastrul de pe Răut

8 iulie 2022, 20:46

Moldova se confruntă cu o secetă crâncenă, resursele de apă din țară fiind tot...

Opinia ta contează. Comentează!
LIVE