Poliţia antirevoltă din Melbourne a făcut uz de gaze lacrimogene şi de gloanţe de cauciuc
Externe 21 septembrie 2021, 18:48 | 897

Poliţia antirevoltă din Melbourne, oraş situat în sud-estul Australiei, a făcut uz de gaze lacrimogene şi de gloanţe de cauciuc pentru a dispersa o violentă manifestaţie a oponenţilor vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 pentru muncitorii din construcţii. Cel puţin trei poliţişti au fost răniţi şi peste 40 de persoane reţinute, potrivit autorităților citate de AFP.

Peste 1.000 de manifestanţi echipaţi în ţinută de şantier au invadat centrul celui de-al doilea mare oraş australian, lansând rachete de semnalizare, aruncând sticle şi atacând maşini ale poliţiei în timp ce scandau sloganuri împotriva vaccinării şi carantinei. Oponenţii vaccinării obligatorii a muncitorilor în construcţii s-au confruntat cu poliţia fără să ţină seama de apelurile lansate prin megafoane care îi invitau să părăsească zona.

Melbourne este în carantină strictă de şapte săptămâni, într-o încercare a autorităţilor de a stopa extinderea rapidă a variantei Delta a coronavirusului. Dar focare de contaminare au fost identificate pe şantierele de construcţii, unde respectarea regulilor este mai relaxată, potrivit autorităţilor. Acestea au decis marţi să închidă aproape toate şantierele din oraş pentru două săptămâni din cauza nerespectării reglementărilor anti-COVID de către muncitorii care lucrează acolo şi după manifestaţii de protest împotriva noilor reguli mai stricte.

Şeful sindicatului local din construcţii a denunţat vehement comportamentul celor mai violenţi manifestanţi.

Cele două mari oraşe australiene Sydney şi Melbourne sunt în prezent plasate în carantină. Obiectivul măsurii este de a vaccina 80% din populaţie, ceea ce ar permite o redeschidere progresivă, dar aceasta va lua cel puţin încă o lună în majoritatea locurilor vizate, scrie Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!