Un nou atentat cu bombă în Afganistan; Cel puţin 32 de morţi şi 53 de răniţi
Externe 15 octombrie 2021, 19:19 | 683

Cel puţin 32 de morţi şi 53 de răniţi! Este bilanţul provizoriu al exploziilor produse vineri într-o moschee şiită din Kandahar, în sudul Afganistanului. Atacul a fost făcut în momentul rugăciunii săptămânale.

Un martor a declarat pentru AFP sub acoperirea anonimatului că a auzit trei explozii, una la poarta principală a moscheii, o alta în partea sa de sud şi ultima acolo unde credincioşii îşi fac abluţiunile. În jur de 15 ambulanţe s-au deplasat la faţa locului, în timp ce forţele de securitate talibane au fost desfăşurate în jurul sitului, în care accesul rămâne blocat.

În primele imagini din interiorul moscheii, a cărora autenticitate nu a putut fi verificată, se pot vedea trupuri însângerate întinse pe sol. "Forţele speciale ale emiratului islamic au ajuns în zonă pentru a determina natura acestui incident şi a-i traduce pe autori în justiţie", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de interne al talibanilor.

Aceste explozii au loc exact la o săptămână după un atentat-sinucigaş împotriva unei moschei şiite din Kunduz, revendicată de Statul Islamic şi care s-a soldat cu mai multe zeci de victime.

Atentatul de vineri nu a fost revendicat până acum, notează AFP.

Opinia ta contează. Comentează!