Cutremur de 6 grade pe Rihter în Australia
Externe 22 septembrie 2021, 15:55 | 1258

Un cutremur de şase grade pe scara Richter s-a produs azi dimineaţa în apropiere de Melbourne, în Australia, provocând daune clădirilor, informează Reuters. Nu a fost emisă nicio ameninţare de tsunami pentru continentul australian, insule sau teritorii.

Epicentrul cutremurului s-a situat la aproximativ 200 km nord-est de Melbourne, la o adâncime de zece kilometri. Premierul Scott Morrison a declarat că „nu am primit rapoarte cu privire la răniri grave și aceasta este o veste foarte bună”. Vorbind din Statele Unite, premierul Morrison a precizat că astfel de cutremure sunt neobișnuite în Australia și că „poate fi un eveniment foarte, foarte deranjant”.

Nu există informaţii despre pagube sau răniţi în afara oraşului Melbourne. Serviciul de urgență al statului Victoria a avertizat locuitorii să fie atenți la posibile replici. Cutremurul a fost resimțit și în statele vecine Australia de Sud și New South Wales, anunță BBC.

Locuitorii din părţile de nord ale oraşului Melbourne au anunţat pe reţelele sociale că au rămas fără curent electric, în timp ce alţii au informat că au fost evacuaţi din clădiri.

Nu a fost emisă nici o ameninţare de tsunami pentru continentul australian, insule sau teritorii, potrivit unui comunicat al Biroului australian de meteorologie.

Opinia ta contează. Comentează!