Franța bifează un record sumbru al pandemiei în Europa
Externe 23 octombrie 2020, 15:25 | 702

Harta Europei se înroșește. Capitala Greciei intră în carantină pe timpul nopții. Situația a început să degradeze accentuat în Spania, Italia și Germania, iar Belgia a devenit din senin una dintre cele mai afectate țări, raportat la numărul de locuitori. Cu peste 41 de mii de cazuri COVID-19 depistate într-o singură zi, Franța bifează un record sumbru al pandemiei.

Interdicţia de circulaţie nocturnă instituită în principalele oraşe ale Franţei va fi extinsă începând de sâmbătă în mare parte a teritoriului ţării, vizând circa 46 de milioane de locuitori.

Noi recorduri ale pandemiei au fost anunțate în Italia, peste 16 mii. Oamenii trăiesc cu teama unei noi carantine totale, dacă valul de infectări nu se va calma.

Germania a înregistrat aproape 11 mii de infectări într-o singură zi, iar Spania a avut aproape 21 de mii de cazuri.

În ultimele 24 de ore, Cehia a înregistrat peste 14 mii de infectări. Însă Belgia are aproape 17 mii, cifră ce reprezintă, de departe, recordul pentru o singură zi. Statele Unite ale Americii au depășit din nou bariera de o mie de decese provocate de coronavirus în 24 de ore. Peste 73 de mii de americani au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, în ultima zi.

În întreaga lume au fost raportate peste 41 de milioane de infectări, iar peste un milion de oameni au fost răpuși de Covid.

Opinia ta contează. Comentează!