Post Scriptum cu Alex Cozer: Partidul Șor, aproape de ilegalitate

Guvernul a decis să ceară Curții Constituționale să constate că gruparea condusă de escrocul fugar Ilan Șor, denumită de unii partid politic, este neconstituțională. După ani de zile în care s-a văzut clar, existând și probe cu duiumul în acest sens, că această grupare nu face nimic altceva decât să profite de sărăcia și lipsa de informare a celor mai năpăstuiți moldoveni, cărora le cumpără sufletele cu o mână de hrișcă sau câteva sute de lei, iată că se cere și scoaterea sa în afara legii.

Nu știu care va fi decizia judecătorilor de la Curtea Constituțională, dar indiferent de felul în care va arăta aceasta, lucrurile nu se vor schimba fundamental. Din păcate, această grupare criminală organizată, așa cum este descrisă chiar și de către procurori, s-a implantat adânc în cam toate sferele din țară și a reușit să devină tot mai influentă.

În același timp, aceasta a devenit și preferata Kremlinului, care iată dăunăzi i-a pus la dispoziție lui Șor și propaganda de la NTV, după ce anterior îi transmisese acestuia și canalul Primul în Moldova.

Din păcate, chiar dacă va fi scoasă în afara legii entitatea care astăzi este denumită Partidul Șor, nimic nu-i va împiedica pe cei care formează această grupare să se asocieze mâine în alta. Pentru că, în continuare, deși există atât de multe dovezi în privința crimelor comise de aceștia, justiția noastră încă nu a reușit să întreprindă nimic concret, procesele fiind blocate vădit intenționat de către cei din sistem care în continuare slujesc fostul regim construit de Plahotniuc.

Dacă mâine Partidul Șor va fi declarat ilegal, poimâine poate apărea Partidul Șor 2. Ori Partidul Șor și Tauber. Sau orice altă entitate care să continue să activeze în același mod. Asta deoarece, deși crimele comise de aceștia se văd deja cu ochiul liber, în lipsa unor condamnări, nimic nu-i împiedică să-și facă alt partid.

Și-n plus, mai avem și altă entități care formează astăzi această grupare mai largă, formată din hoții și criminalii ultimelor decenii și slugile Kremlinului, care vor să deraieze Republica Moldova de pe o cale pe care a pornit ferm, împinsă și de invazia criminală din Ucraina.

Ce facem cu Cavcaliuc, acest individ care iată e asociat deschis cu Șor în așa-zisele proteste pe care le vedem în fiecare duminică la Chișinău? Ce facem cu toți ceilalți care susțin mai un pic mai din spate destabilizarea statului. Indiferent că unii sunt pe la Londra, alții în Ciprul de Nord, iar cei mai mulți chiar la Chișinău?

Ce facem cu criminalii, la propriu, care au ucis oameni în reglări de conturi și care astăzi se numără printre așa-zișii protestatari? Sunt indivizii de peste 80 de kg, care în loc să stea la pușcărie pentru crimele comise, sunt aduși duminică de duminică pe bulevardul Ștefan cel Mare și li se cere să rupă cordoanele de polițiști.

Sunt întrebări pe care le adresez în special acelor indivizi care se activează astăzi în ceea ce numim noi „justiție” în Republica Moldova și care doresc în continuare ca acest stat să funcționeze așa cum a făcut-o timp de 30 de ani, dar în special în crunta perioadă în care totul aici a fost condus de către Plahotniuc.

Pentru indivizii care poartă robe de procurori, anchetatori, dar în special judecători și care au devenit putred de bogați tranzacționând justiție. Făcând milioane din a proteja criminalii și a distruge încet-încet acest stat. Ei formează o altă grupare criminală care iată reușește să se perpetueze indiferent că hățurile puterii au fost la Voronin, Plahotniuc sau Dodon. Și pe care actuala putere nu reușește s-o distrugă.

Sigur că Șor trebuie scos în afara legii. Este convingerea mea pentru care militez încă înainte de schimbarea din 2019. Dar nimic nu se va schimba dacă justiția din această țară nu va fi măcar un pic curățată, dacă criminalii nu vor fi condamnați, dacă jaful din buzunarele poporului nu va fi stopat.

Acestea sunt lucrurile pentru care trebuie să milităm și să luptăm în continuare. În jurul cărora trebuie să ne consolidăm, indiferent de locul în care ne aflăm, sau poziția pe care o ocupăm.

Post Scriptum cu Alex Cozer: Grupul criminal Șor, la Moscova

23 aprilie 2024, 22:44

Haideți să ne imaginăm că există în lume o țară mică, aflată în vecinătatea...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Moldovenii, uciși prin înfometare

18 aprilie 2024, 20:42

La 20 aprilie, anul acesta, va fi comemorată Ziua Victimelor Foametei Organizate...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Poliția din Moldova cumpără de la ruși

16 aprilie 2024, 21:49

Cam ce ați spune dacă ați afla că poliția Republicii Moldova face achiziții...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Încercări de a compromite Recensământul

11 aprilie 2024, 21:01

În această săptămână a demarat Recensământul Populației și Locuințelor. Un proces...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Ce se întâmplă pe piața gazelor

9 aprilie 2024, 20:22

Anul acesta pe piața gazelor naturale din Republica Moldova vor avea loc multe...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Descinderi și înțelegeri pe sub masă

4 aprilie 2024, 20:31

În ultimele săptămâni parcă s-au întețit descinderile cu mascați prin birourile...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Milioane adunate de la sărbători

2 aprilie 2024, 20:54

Odată cu intrarea-n vigoare a legii prin care toții angajații la stat sunt obligați...

Post Scriptum cu Alex Cozer: 106 ani de la unire

28 martie 2024, 20:30

Ieri s-au împlinit 106 ani de la unirea Basarabiei cu România. Un eveniment...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Rolul marilor artiști

26 martie 2024, 21:14

În anul 2017, când jumătate de milion de români se aflau în stradă, protestând...

Opinia ta contează. Comentează!