Olanda a anunţat relaxarea restricţiilor legate de COVID-19
Externe 15 septembrie 2021, 15:39 | 585

Ţările de Jos au anunţat relaxarea restricţiilor legate de pandemia COVID-19, inclusiv sfârşitul distanţării sociale. Va fi implementat un "permis COVID" pentru a intra în baruri, restaurante şi la festivaluri, relatează France Presse. Permisul, care va arăta dovada vaccinării, a recuperării după coronavirus sau unui test negativ, va fi necesar pentru persoanele cu vârsta de cel puţin 13 ani, începând din 25 septembrie.

Rata de contaminare este în scădere în Ţările de Jos, care la începutul pandemiei au instituit unele dintre restricţiile cele mai slabe din Europa, dar le-au întărit în timpul unui al doilea val mortal.

MARK RUTTE prim-ministrul olandez: "Sunt bucuros să anunț că începând cu 25 septembrie, distanţarea socială obligatorie de 1,50 metri va fi abandonată. Aceasta înseamnă că mai mulţi oameni pot merge la cafenea sau restaurant în acelaşi timp."

De asemenea, festivalurile şi evenimentele sportive pot fi organizate din nou la capacitate maximă, a declarat prim-ministrul Mark Rutte într-o conferinţă de presă televizată. El a subliniat că permisele sanitare sunt "deja utilizate în multe ţări" vecine. Utilizarea permisului coronavirus nu obligă pe nimeni să fie vaccinat.

Oamenii pot efectua teste pentru a putea intra undeva. Acestea rămân gratuite, a declarat anterior Ministerul olandez al Sănătăţii. Purtarea unei măşti de protecţie rămâne obligatorie în transportul public şi aeroporturi, dar nu şi în trenuri sau pe platformele de tramvai, scrie Agerpres.

În același timp, vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru personalul sanitar întră în vigoare miercuri în Franţa. Sunt vizate circa 2,7 milioane de persoane, scrie AFP. Pentru a putea continua să-şi exercite profesia, toţi angajaţii din sectorul sanitar (spitale, azile de bătrâni, asistenţă la domiciliu, medici independenţi, ambulanţieri, pompieri etc.) trebuie să primească cel puţin prima doză de vaccin, până pe 15 septembrie. La două luni după ce preşedintele Emmanuel Macron a stabilit această măsură, există în continuare în rândul personalului sanitar o minoritate ce refuză vaccinarea. Până în prezent, aproape 70% din populaţia Franţei este vaccinată împotriva COVID-19 cu schema completă. Pe de altă parte, adversarii vaccinării organizează în fiecare weekend manifestaţii în oraşele franceze.

Opinia ta contează. Comentează!