Post Scriptum cu Alex Cozer: Odnostalco, menajat de justiție

Vă mai amintiți de cazul Bahamas? Acea uriașă spălare de bani rusești din anul 2016, prin care Partidul Socialiștilor a eludat legea, finanțând campania electorală prezidențială câștigată de candidatul lor Igor Dodon. Nu mai puțin de 30 de milioane de lei provenind de la o companie off-shore conectată la Federația Rusă, via paradisul fiscal Bahamas, au ajuns într-un final conturile electorale ale lui Dodon, nu înainte însă de a trece și printr-o companie controlată de Corneliu Furculiță.

Ei bine, potrivit investigațiilor jurnalistice, printre cei prin intermediul cărora s-a efectuat spălarea de bani se numără și Vladimir Odnostalco, fost și actual deputat socialist. Da, este vorba despre acel deputat care chiar dacă se află în Parlamentul de la Chișinău deja de 7 ani și trăiește în această țară de vreo 40, nu a reușit încă să învețe limba statului care-l întreține și nu catadicsește să pronunțe un cuvânt în română. În schemă, Odnostalco a primit 500 de mii de lei de la Exclusiv Media, la fel ca și alți socialiști, iar o parte din acești bani i-a donat ulterior partidului din care face parte.

Dosarul penal intentat pe acest caz bate pasul pe loc, la fel ca 99% din dosarele vizând corupția mare din țara noastră. Iar blândețea cu care sunt tratați Odnostolaco și colegii săi de umana justiție moldavă, îi determină pe aceștia în continuare să facă jocurile rușilor, celor care-i și finanțează, chiar și acum, în timpul invaziei criminale din Ucraina.

Bunăoară, Odnostalco și-a etalat pornirile pro-ruse, antinaționale și anti-ucrainene chiar luni, atunci când a intrat în emisiunea principalului propagandist al lui Putin, Vladimir Soloviov, făcând front comun cu acesta și turnând apă la moara mizerabilii propagande pe care o promovează.

Odnostalco l-a încurajat pe Soloviov atunci când acesta a vorbit despre posibila înaintare a soldaților ruși până în Transnistria sau atunci când a dat de înțeles că Republica Moldova s-ar putea dezintegra în mai multe bucăți. A continuat retorica de denigrare a refugiaților și a turnat la minciuni de o manieră care probabil și pe propagandistul rus l-a făcut mândru.

Cu siguranță v-ați revoltat cu toții din cauza acestei ieșiri. Unii v-ați enervat, alții ați blestemat sau ați simțit rușine față de Ucraina. Așa m-am simțit și eu.

Principala vină însă pentru faptul că în Republica Moldova există deputați care își permit să aibă asemenea ieșiri rușinoase nu o poartă nici Odnostalco, nici șeful său Dodon și nici măcar idolul lor de la Moscova – Soloviov.

Ci justiția Republicii Moldova. Cea mai umană justiție în raport cu criminalii, hoții, corupții și escrocii. Pentru că Odnostalco nu a devenit celebru odată cu implicarea sa în cazul Bahamas.

Mult mai devreme, prin anul 2011, acest ales al poporului s-a ales cu un teren în Stăuceni după ce s-a căsătorit fictiv cu o altă fostă aleasă a poporului, Marina Radvan. Și această escrocherie era investigată de CNA într-o cauză penală, care până la urmă nu s-a mai finalizat cu absolut nimic.

Mai mult decât atât, în anul 2019, actuala ministră a Sănătății, Ala Nemerenco, îl acuza pe Odnostalco de trafic de influență și interese corupte la Agenția Medicamentului.

Aici nu știm dacă s-a intentat vreun dosar penal, dar asta probabil ar trebui să ne spună doamna Nemerenco și aceeași umană justiție moldovenească.

Indivizi ca Odnostalco sau Dodon, cei care sunt printre principalii promotori ai propagandei războiului și fani ai lui Putin, ne vor sfida în continuare și ne vor face de rușine ori de câte ori își vor dori. Mai mult decât atât, prin activitatea lor subversivă pun și vor pune în pericol securitatea națională a statului. Asta pentru că atunci când au subminat securitatea economică a țării, nu s-a intervenit nici într-un fel.

Apropo, în codul penal este un articol, al 140-lea, numit propaganda războiului. Domnilor procurori, poate îl consultați cu ocazia asta?

Post Scriptum cu Alex Cozer: Grupul criminal Șor, la Moscova

23 aprilie 2024, 22:44

Haideți să ne imaginăm că există în lume o țară mică, aflată în vecinătatea...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Moldovenii, uciși prin înfometare

18 aprilie 2024, 20:42

La 20 aprilie, anul acesta, va fi comemorată Ziua Victimelor Foametei Organizate...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Poliția din Moldova cumpără de la ruși

16 aprilie 2024, 21:49

Cam ce ați spune dacă ați afla că poliția Republicii Moldova face achiziții...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Încercări de a compromite Recensământul

11 aprilie 2024, 21:01

În această săptămână a demarat Recensământul Populației și Locuințelor. Un proces...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Ce se întâmplă pe piața gazelor

9 aprilie 2024, 20:22

Anul acesta pe piața gazelor naturale din Republica Moldova vor avea loc multe...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Descinderi și înțelegeri pe sub masă

4 aprilie 2024, 20:31

În ultimele săptămâni parcă s-au întețit descinderile cu mascați prin birourile...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Milioane adunate de la sărbători

2 aprilie 2024, 20:54

Odată cu intrarea-n vigoare a legii prin care toții angajații la stat sunt obligați...

Post Scriptum cu Alex Cozer: 106 ani de la unire

28 martie 2024, 20:30

Ieri s-au împlinit 106 ani de la unirea Basarabiei cu România. Un eveniment...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Rolul marilor artiști

26 martie 2024, 21:14

În anul 2017, când jumătate de milion de români se aflau în stradă, protestând...

Opinia ta contează. Comentează!