Un adolescent de 15 ani și-a ucis trei colegi și a rănit alți opt
Externe 1 decembrie 2021, 15:47 | 1193

Masacru într-o școală din America! Un adolescent de 15 ani și-a ucis trei colegi și a rănit alți opt, inclusiv un profesor, într-un atac armat dintr-un liceu din Michigan. Suspectul s-a predat la cinci minute după ce poliția a fost chemată.

GRETCHEN WHITMER, guvernatorul statului Michigan: "Apreciez răspunsul prompt al serviciilor de urgență. Gândurile mele se îndreaptă spre familii. Este o tragedie de neimaginat. Sper să putem oferi suport familiilor și copiilor afectați, și personalului școlii."

Oficialii spun că un băiat de 16 ani și două fete de 14 și, respectiv, 17 ani au murit. Suspectul, un elev de școală, ar fi folosit o armă cumpărată de tatăl său, săptămâna trecută.

MICHAEL McCABE, șef-adjunct, poliția Oakland: "Lucrăm activ aici. Laboratorul este pe loc, avem mai mulți detectivi, peste o sută de polițiști și echipaje de intervenție. -Cunoașteți motivul? -Încă cercetăm care a fost motivul faptei. -Ce cunoașteți despre acele posibile avertizări, pe care le-au avut studenții și părinții? -Am auzit zvonurile despre aceste avertizări. Colaborăm cu această școală. Dacă ar fi existat avertizări, le-am fi știut. Aceste zvonuri apar pe rețelele sociale. Va rog să nu credeți tot ce vedeți pe internet."

BBC anunță că elevii au descris scenele din timpului atacului, când s-au ascuns sub birouri. Unii dintre aceștia au rămas acasă marți din motive de siguranță. Doi dintre răniți au fost supuși unei intervenții chirurgicale, în timp ce ceilalți șase aveau răni împușcate. Un profesor al cărui umăr era rănit fusese externat din spital.

Suspectul s-a predat la cinci minute după ce poliția a fost chemată. În momentul arestării, atacatorul purta o armă semiautomată, care mai conținea șapte cartușe de muniție. Anchetatorii nu pot explica ce ar fi putut duce la un astfel de „act de violență de nespus și de neiertat”, adăugând că suspectul nu a cooperat cu autoritățile.

Opinia ta contează. Comentează!