A decedat Lidia Bejenaru-Botgros, solistă a Orchestrei „Lăutarii” și soția maestrului Nicolae Botgros
Social 26 iulie 2021, 19:36 | 6869

Doliu în lumea muzicii populare din Republica Moldova. S-a stins din viață Lidia Bejenaru-Botgros, solistă a Orchestrei „Lăutarii” și soția maestrului Nicolae Botgros. Informația a fost făcută publică de directorul general al Palatului Național. Interpreta avea 68 de ani și suferea de o boală incurabilă.

MESAJUL DIRECTORULUI PALATULUI NAȚIONAL: "Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia Bejenaru-Botgros, solistă de o viață a Orchestrei Naționale de muzică populară „Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani."

Nicolae Cibotaru, solistul orchestrei „Lăutarii” și interpretul cu care Lidia Bejenaru a cântat în duet mai multe piese spune că plecarea Lidiei Bejenaru este o pierdere imensă:

NICOLAE CIBOTARU, solist al Orchestrei „Lăutarii”: "Am cunoscut-o atunci când am fost invitat și angajat în orchestra „Lăutarii”, cu 40 de ani în urmă când am venit, eram un băiat tânăr. Lidia Bejenaru m-a primit foarte călduros. M-a primit ca o mamă și după care am format un duet. Sunt îndurerat și regret foarte mult că nu mai este printre noi Lidia Bejenaru."

Lidia Bejenaru s-a născut pe 3 mai 1953, în satul Țiplești, raionul Sângerei. Toată viața a cântat în Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii”. S-a născut într-o familie numeroasă. A făcut studii muzicale la Școala de Iluminare Culturală „Elena Sârbu” din Soroca între anii 1968–1971. Din 1971, timp de un an a fost metodistă la Casa de Cultură din Edineț. Din 1978, a cântat în orchestra de muzică populară „Lăutarii”. A fost distinsă cu Medalia „Meritul Civic” în 1993. Primul și unicul disc al interpretei, întitulat „M-a cuprins un dor de mamă”, a apărut după 20 de ani de activitate scenică. În 1971, s-a căsătorit cu cel care este astăzi dirijorul orchestrei „Lăutarii”, Nicolae Botgros. Mâine seară corpul neînsuflețit al Lidiei Bejenaru va fi depus la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” din capitală, iar miercuri interpreta va fi înmormântată.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie