Post Scriptum cu Alex Cozer: Rușinea din Piața Marii Adunări Naționale

Duminica trecută, în Piața Marii Adunări Naționale, am asistat la una dintre cele mai mari rușini din istoria acestui loc simbolic pentru istoria Republicii Moldova. O adunătură de hoți, escroci și indivizi lipsiți de orice scrupule, autointitulați politicieni sau activiști civici, au compromis încă o dată noțiunea de protest, profitând de necunoașterea și sărăcia unor oameni, pe care i-au utilizat în scopurile lor murdare. Evenimentele de duminică au semănat izbitor de mult cu acea diversiune a hrișcăi și tușoncăi, care a avut loc de Ziua Independenței, în 2018, organizată tot de Șor în încercarea de a împiedica un protest împotriva regimului Plahotniuc.

Și de această dată, oamenii au fost aduși în mod organizat, cu sute de autocare, plătiți și hrăniți pentru a servi drept masă de manevră în mâinile unor indivizi din cauza cărora au ajuns și să trăiască în sărăcia și nevoile cu care se confruntă zi de zi. Pentru că Șor, Platon, Plahotniuc și restul găștii de escroci, hoți și criminali, și-au dat acum mâna într-o încercare de a clătina barca guvernării, afectată și așa de crizele din regiune și greșelile pe care le comite.

La o simplă estimare, cel puțin 5 milioane de lei a costat această acțiune, care ar fi trebuit să se încheie cu un concert de grandios cu participarea unor interpreți ruși, care primesc între 1 și 3 milioane de lei pentru fiecare recital. Și-acum apar mai multe întrebări. Cine și din ce bani a organizat aceste acțiuni? Cine a cumpărat miile de tricouri și chipiuri pentru amărâții aduși în centrul capitalei? Cât a costat transportul, câți bani au primit așa-zișii protestatari, cine și cum a plătit vedetele din Rusia pentru a veni la Chișinău? De unde în general se iau aceste milioane? Sunt întrebări la care autoritățile statului sunt obligate să ne răspundă. Dar la 4 zile de la desfășurarea rușinii din PMAN, din păcate, niciun fel de reacție nu avem. Iar de acțiuni împotriva celor care mituiesc oameni pentru a-I utiliza în scopurile lor meschine și utilizează milioane de lei proveniți din surse ilegale, nici măcar nu poate fi vorba.

Și nu mă refer doar la acest eveniment. Primarii lui Șor, consilierii săi locali și raionali, președinți de raioane, recunosc prin cercuri înguste că primesc de la fugarul din Israel salarii lunare între 2 și 5 mii de euro, pe lângă retribuțiile oficiale. Iarăși, este vorba despre sume colosale. Pe lângă proveniența dubioasă a banilor, este ilegal și penal să plătești aleși locali. Dar nici aici instituțiile noastre nu întreprind absolut nimic. Este rușinos pentru acest stat ca indivizi precum Șor sau Tauber, lipsiți de imunitate deja de atâtea ori că le-am pierdut și numărul, vizați într-o grămadă de dosare penale, continuă să profite de suferința și sărăcia oamenilor și cu câțiva bănuți din miliardele pe care le-au furat tot de la ei, le cumpără sufletele.

Este grav că la un an de guvernare, un partid ai cărui candidați au fost excluși din alegeri de cel puțin 5 ori pentru finanțare ilegală a campaniei electorale, continuă să existe și chiar să crească în sondaje.Este trist că Șor, cel care pe lângă delapidarea băncilor a lăsat sindicatele fără cele mai stategice și scumpe clădiri din capitală, continuă să facă bani din aeroport sau gările auto, deoarece dosarele penale deschise în aceste privințe nu avansează deloc.E incalificabil ca un individ care spune că nu a lucrat în viața sa, cel care i-a oferit lui Platon acum un an oportunitatea de a se afla în studio-urile tuturor televiziunilor din țară, în timpul campaniei electorale, să organizeze concerte diversioniste care costă milioane de lei.Instituțiile de drept și cei de la guvernare sunt obligați să intervină. Să afle de unde au venit banii, cum au fost ei obținuți și să aplice măsurile de rigoare. Atlfel, acest stat va fi în continuare subminat și pervertit, iar șansele hoților de a reveni la controlul statului vor deveni tot mai mari.

Post Scriptum cu Alex Cozer: Războiul energetic este în toi

5 august 2022, 22:40

Pe lângă invazia criminală pe care Putin o desfășoară astăzi în Ucraina, soldată...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Aeroportul, sursă de bani pentru Șor

4 august 2022, 23:08

Tribunalul internațional de arbitraj de la Stokholm a dat ieri dreptate Republicii...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Voronin și-a schimbat retorica

29 iulie 2022, 19:59

Voronin s-a ținut de cuvânt. Dacă vă gândiți că mă refer la vreo promisiune...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Noi încercări de a ne destabiliza

28 iulie 2022, 20:14

Kremlinul se îngrijorează de starea democrației din Republica Moldova. Nu, nu...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Gafele din operațiunea „Șor”

22 iulie 2022, 22:52

Am asistat ieri la rezultatele unei operațiuni din partea structurilor noastre...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Procurorii au descins la „Șor”

21 iulie 2022, 22:45

Procurorii și ofițerii CNA au descins astăzi în sediile Partidului Șor și în...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Un război cu care ne obișnuim

16 iulie 2022, 02:16

Războiul din Ucraina, invazia criminală a Rusiei în țara vecină, se prelungește...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Tariful la gaze crește din nou

15 iulie 2022, 00:15

Moldovagaz a cerut ANRE să majoreze tariful la gaze pentru consumatorii finali...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Dezastrul de pe Răut

8 iulie 2022, 20:46

Moldova se confruntă cu o secetă crâncenă, resursele de apă din țară fiind tot...

Opinia ta contează. Comentează!
LIVE