Tina Turner face dezvăluiri despre unele cele mai întunecate capitole din viaţa sa
Monden 3 martie 2021, 15:41 | 1599

Tina Turner face, pentru prima oară, la vârsta de 81 de ani, dezvăluiri despre unele din cele mai întunecate capitole din viaţa sa. Una dintre cele mai mari supravieţuitoare din industria muzicală, cu o carieră datând din anii 60, este protagonista unui documentar care a avut premiera ieri la Festivalul de Film de la Berlin. Pentru acest documentar, Turner le-a oferit acces cineaştilor la enorma sa arhiva privată, o mare parte nefiind niciodată văzută sau ascultată.

Cântăreaţa născută în Statele Unite, dar stabilită în prezent în Europa, a devenit o figură inspiraţională pentru mulţi după o revenire majoră pe scena muzicală în anii 80.

Documentarul "Tina" nu concurează la premiile mult-râvnite ale Berlinalei, însă se înscrie în lunga tradiţie a festivalului de a proiecta pelicule dedicate starurilor majore ale muzicii moderne. "Povestea Tinei este cu adevărat fără precedent", au declarat Dan Lindsay şi T.J. Martin, regizorii filmului, care va fi lansat pe marile ecrane la sfârşitul lunii martie.

Cea de-a 71-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin s-a deschis luni într-o versiune online din cauza pandemiei de COVID-19. Inaugurată în 1951, Berlinala a fost nevoită anul acesta să abandoneze formatul tradiţional şi să caute alternative de desfăşurare. Drept urmare, săptămâna aceasta, filmele sunt proiectate în cadrul unui eveniment dedicat industriei cinematografice, desfăşurat pe o durată de cinci zile şi destinat în principal profesioniştilor. Subiectele peliculelor aflate în competiţie sunt diverse: ororile războiului civil din Liban, experienţa interacţiunii cu un robot umanoid creat pentru a-l face pe om fericit sau călătoria unui tânăr pentru a se descoperi pe sine însuşi, informează DPA.

În competiţia oficială au fost selectate 15 lungmetraje, dintre care două filme de debut, care vor concura pentru trofeele Ursul de Aur şi Ursul de Argint, reprezentând producţii din 16 ţări. Printre peliculele nominalizate se află şi lungmetrajul românesc ''Babardeală cu bucluc sau porno balamuc'', coproducţie România-Luxemburg-Croaţia-Cehia, în regia lui Radu Jude.

Opinia ta contează. Comentează!