Post Scriptum cu Alex Cozer: Tauber a rămas fără imunitate din nou
Post Scriptum 14 martie 2024, 20:48 | 320

Deputatei Marina Tauber i s-a ridicat imunitatea. Este un titlu de știre pe care, din 2019 și până astăzi, am auzit-o deja de nenumărate ori. Cu toate astea, multe nu s-au schimbat între timp. Cu o singură excepție.

Când a rămas pentru prima dată fără imunitate, în septembrie 2019, Tauber chiar era speriată. Dacă vă mai amintiți, atunci aceasta a fugit la Orhei, s-a înconjurat de cetățeni de acolo și a încercat să fugă de reținere și să se victimizeze. Iar atitudinea și comportamentul său în momentul arestării erau unele caracteristice unui om speriat, care chiar se aștepta că va sfârși în pușcărie.

Și dacă veți compara atitudinea de astăzi a Marinei Tauber, cu cea din septembrie 2019, veți vedea o mare diferență. Astăzi, după a nu știu câta deja solicitare de ridicare a imunității sale, Tauber a ieșit, plină de tupeu, într-o conferință de presă, a măturat pe jos cu actuala guvernare și cu procurorul general interimar și a spus că a pierdut și ea numărul ridicărilor de imunitate și că nu o deranjează deloc că e cu una în plus sau în minus.

Pentru că, deși au trecut 4 ani și jumătate de la prima sa reținere, Tauber este în continuare la libertate. Și tot ce s-a schimbat în viața sa între timp e că a mai câștigat un mandat de deputat și a fost foarte aproape să ajungă chiar și în funcția de primar al Bălțiului. Și eu chiar o cred. De ce s-ar mai speria dacă aceste ridicări de imunitate au devenit o rutină pentru ea și nu nu o deranjează cu nimic din activitățile sale.

De-a lungur timpulului, Marina Tauber a rămas fără imunitate pentru implicarea sa în jaful din sistemul bancar, pentru spălare de bani, pentru falsificare de rapoarte financiare, pentru finanțarea campanieie electorale de către un grup criminal organizat, iar mai nou, pentru amestec în înfăptuirea justiției.

Și, cu toate asta, nu a fost pedepsită pentru niciuna din aceste infracțiuni. Ba din contra, continuă să lucreze zi de zi, deja deschis, fără a se mai ascunde de ceva, în slujba grupărilor criminale organizate și a Moscovei.

Știți, spre exemplu, ce făcea ieri Tauber? Îl băga pe Voronin pe bancheta din spate a unei mașini și-l ducea la o adunare organizată de slugile Kremlinului și mai puneau la cale noi modalități de a ne fura și mai mult din independență și democrație, de a ne bloca drumul spre lumea civilizată și prosperă.

Chiar mă uitam cu milă și dispreț la acele imagini, în care Voronin, trecut bine deja de 80 de ani, în loc să se ducă să-și caute de bătrânețile sale, se face de râs fiind utilizat criminali. Criminali la creșterea cărora, e adevărat, a contribuit chiar el din plin și la care nu vrea să renunțe nici măcar acum.

Atituduinea autorităților noastre în raport cu acești infractori și sabotori devine deja una îngrijorătoare. Pentru că, deși avem practic în fiecare zi avertismente de la șefii de instituții de la SIS, Poliție, Procuratură, despre interferențele Rusiei în treburile interne, aceste acțiuni continuă nestingherite. La distrugerea acestui stat se lucrează sistematic, iar cei care ar trebuie să oprească acest proces, se limitează la rapoarte, conferințe de presă sau maximum ridicări de imunitate, care, după cum vedem, într-un final nu mai duc la nimic.

Și am impresia că mulți dintre cei care trebuie să protejeze țara noastră de aceste atacuri, fie de acolo, din birourile în care se află, nu conștientizează pericolele uriașe care planează asupra țării noastre, fie, mai grav, sunt și ei complici.

Doamnelor și domnilor, fie începeți cu adevărat să acționați, fie o lăsați baltă cu rapoarte, avertismentele, ridicările de imunitate și plecați. Noi ne-am săturat deja de acest spectacol. Nu mai putem să asistăm neputincioși la felul în care grupările criminale ne fură viitorul, ne distrug țara.

Opinia ta contează. Comentează!