Fiecare monedă poate bucura un copil
Făcut acasă 10 decembrie 2021, 20:23 | 1470

Fiecare monedă poate bucura un copil! Așa s-a gândit fondatorul unui magazin caritabil din Chișinău, împreună cu reprezentanții Asociației Obștești „Viața fără leucemie” și așa a luat naștere campania de caritate „Viața merită trăită”. Oricine poate dona bănuții din propria pușculiță pentru daruri ce vor ajunge de Crăciun la aproximativ 50 de copii cu maladii oncologice, internați la Institutul Oncologic.

După ce a văzut o mulțime de magazine caritabile prin toată Europa, Inga Bostan s-a gândit să deschidă unul aici, pentru locuitorii capitalei. Proiectul crează adevărate platforme de interacțiune între oamenii care vor să facă o faptă bună. Regula magazinului este una simplă: oamenii pot aduce haine, jucării, încălțăminte și alte lucruri de care nu mai au nevoie, iar banii din vânzări merg în scopuri caritabile. Acum, în preajma sărbătorilor de iarnă, a fost lansată campania „Viața merită trăită”, care are drept scop colectarea monedelor pentru achiziționarea cadourilor de Crăciun destinate copiilor internați la Institutul Oncologic.

INGA BOSTAN, fondator magazin de caritate: "Ideea este una foarte simplă: fiecare aduce pușculița, monedele acumulate, nu contează în ce cantitate, poate fi un pumn sau o pușculiță strânsă de un an de zile. Mână de la mână și ca rezultat ajungem la o sumă destul de frumoasă cu care vom putea să bucurăm copiii de la pediatria oncologică, de la noi din Chișinău. Deci, vom procura cadouri de Anul Nou și Crăciun pentru ei."

IRINA BORDEIANU, marketing director Asociația Obștească „Viața fără leucemie”: "Această campanie este absolut necesară și importantă. După rezultatul de anul trecut, pot spune că este o campanie nemaipomenită, pentru că noi nu doar că am dat speranță oamenilor care au devenit donatorii noștri, cei care au adus monedele. Noi le-am demonstrat că orice bănuț, orice monedă se poate transforma într-o minune. Cum se spune: „Minunile sunt acolo, unde în ele se crede.” Noi credem în faptul că aceste monede, orice donație se poate transforma în realizarea fiecărei dorințe a oricărui copil care acum luptă cu cancerul."

NATALIA VÂLCU-BAJUREAN, președintele Asociației Obștești „Viața fără leucemie”: "Anul trecut suma care a fost adunată în cadrul acestei campanii a ajuns la 95 de mii de lei. Acești bani ne-au ajutat să îndeplinim dorințele absolut fiecărui copil și chiar dorințe din cele mai neobișnuite. Sincer să vă spun, la început când am pornit campania anul trecut, noi ne gândeam că va fi o sumă de 20 de mii de lei din care ne gândeam că vom reuși să distribuim cumva și vom reuși să cumpărăm câte un cadou pentru fiecare copil."

Prima și-a golit pușculița micuța Nicol, care are doar 5 ani și jumătate.

Campania „Viața merită trăită” a început astăzi și se va încheia pe 20 decembrie. Cu monedele donate vor fi cumpărate daruri pentru aproximativ 50 de copii cu maladii oncologice, internați la Institutul Oncologic.

Opinia ta contează. Comentează!