Incendiile de vegetație izbucnite în California nu pot fi ținute sub control
Externe 28 octombrie 2019, 21:58 | 1006

Este stare de urgenta in statul american California din cauza incendiilor de vegetatie. In ciuda interventiei a peste trei mii de pompieri, focul se raspandeste rapid, alimentat de vant. Mii de locuinte au fost facute scrum, iar alte cateva zeci de mii sunt amenintate de flacari. In aceste conditii, 200 de mii de persoane au fost evacuate.

Astfel de scene dramatice pot fi văzute la tot pasul în California din cauza incendiilor uriașe care afectează o bună parte din acest stat american. Flăcările au ajuns în orașe și pun în pericol zeci de mii de case, în ciuda încercărilor făcute de pompieri de a izola focarele. Doar în regiunea Sonoma, au fost pârjolite peste 20 de mii de hectare de pădure. Au ars și peste 400 de locuințe.

Situația este la fel de îngrijorătoare în 43 dintre cele 58 de comitate din California. În aceste condiții, a fost declarată starea de urgență în întregul stat. 200 de mii de localnici au fost evacuați, iar peste două milioane au rămas fără energie electrică în locuințe. Cauza izbucnirii incendiilor nu a fost stabilită încă, dar autoritățile au deschis o anchetă. 

Opinia ta contează. Comentează!