La doar 27 de ani, Nicoleta Dvornicov a reușit să facă studii la cele mai prestigioase universități din lume
Făcut acasă 4 octombrie 2021, 21:07 | 1099

A făcut studii și a muncit în țări precum Statele Unite, Spania, Germania sau Mexic, iar acum s-a întors acasă, la Călărași și a pus pe roate o afacere în domeniul educației. Vorbim despre Nicoleta Dvornicov, care, la doar 27 de ani, a reușit să facă studii la cele mai prestigioase universități din lume și să primească o diplomă chiar de la Regele Filip al VI-lea al Spaniei. Urmează un reportaj realizat de colega noastră, Eugenia Apostu.

NICOLETA DVORNICOV, fondatoarea Centrului de Limbi Străine din orașul Călărași: "Am plecat pentru patru ani la Berea College din Kuntaky, unde am obținut două licențe în economie cu concentrație în politică și relații internaționale și limbi străine, limba spaniolă. După ce mi-am terminat facultatea în SUA, am mers în Germania unde am lucrat puțin, apoi mi-am făcut programul de masterat în Spania. Am făcut multilingvism și educația, apoi am revenit în Germania unde am muncit la câteva universități, respectiv."

Nicoleta Dvornicov spune că tinerii din ziua de azi sunt interesați de oportunitățile de a studia peste hotare, iar acest lucru îl demonstrează consultațiile pe care le-a oferit chiar din prima săptămână când a fost deschis centrul. După nouă ani de zile în care a studiat și muncit în țări precum Statele Unite ale Americii, Spania, Germania sau Mexic, tânăra a decis să revină acasă și să pună pe roate o afacere:

NICOLETA DVORNICOV, fondatoarea Centrului de Limbi Străine din orașul Călărași: "Scopul meu niciodată nu a fost să mă stabilesc în străinătate, am vrut să culeg experiență, să cunosc culturi noi, să învăț limbi străine, să mă dezvolt pentru că sunt tânără și îmi place să cunosc lucruri noi și cumva am simțit că acum ar fi o perioadă să vin și să testez."

A reușit să deschidă un centru de limbi străine cu bani proprii. Iar potențialii ei clienți sunt toți cei care doresc să învețe limbile engleză și spaniolă, dar și tinerii care vor să facă studii universitare peste hotare sau să meargă la o școală de limbi străine într-o altă țară.

NICOLETA DVORNICOV, fondatoarea Centrului de Limbi Străine din orașul Călărași: "Eu ofer lecții de tutoring în limba engleză, aceasta este concentrația la moment. Am foarte mulți elevi dornici de a învăța limba engleză, la fel și părinți care doresc ca elevii lor să cunoască această limbă străină. Totodată ofer consultanță tinerilor care doresc o experiență academică în afara țării."

Pe viitor, ar vrea să facă lucruri frumoase pentru comunitate și... să călătorească:

NICOLETA DVORNICOV, fondatoarea Centrului de Limbi Străine din orașul Călărași: "Vreau să fac lucruri frumoase aici, vreau să călătoresc. Mă văd creând ceva frumos, fie că este în educație, fie că în artă. Vreau să fac lucruri frumoase pentru comunitate."

Opinia ta contează. Comentează!