Autoritățile austriece au arestat 15 persoane suspectate de transportarea ilegală a migranților din Siria, Liban și Egipt
Externe 29 noiembrie 2021, 15:45 | 480

Autoritățile austriece au arestat 15 suspecți de transportarea ilegală a migranților proveniți din Siria, Liban și Egipt. Poliția austriacă anunță că printre cei arestați sunt cetățeni ai Republicii Moldova, Ucrainei şi Uzbekistanului. Bănuiții au încătușați urmare a verificării mașinilor și a camerelor dintr-un hotel din Austria.

În timpul reținerii, aceștia au încercat să fugă de poliție. Suspecții ar fi transportat, în timp, peste 700 de persoane și ar fi obținut un venit de peste 2,5 milioane de euro. Migranții achitau între patru și cinci mii de euro per persoană. Poliția austriacă anunță că au fost confiscate 14 vehicule folosite pentru transportarea migranților. Se presupune că în maşinile şi furgonetele folosite erau transportate până la 15 persoane concomitent. Ministerul Afacerilor Externe anunță că, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Viena, verifică din surse oficiale informația apărută în presă în privința cetățenilor moldoveni implicați.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie