Prima dezbatere TV a celor doi candidaţi pentru preşedinţia SUA
Externe 30 septembrie 2020, 19:02 | 843

Prima dezbatere televizată a celor doi candidaţi pentru preşedinţia Statelor Unite, Donald Trump şi Joe Biden, a avut loc marţi seara, în prezenţa unui public restrâns, în care s-au aflat şi soţiile Melania Trump şi Jill Biden, dar a fost urmărită de zeci de milioane de americani. Prima dezbatere a durat 90 de minute şi a fost moderată de către jurnalistul Chris Wallace.

Cei doi rivali au vorbit unul peste altul şi şi-au aruncat insulte, într-un meci de box politic captivant, dar care nu a permis niciunuia dintre ei să-şi impună punctul de vedere, scrie Reuters.

Republicanul Donald Trump şi-a croit drum cu buldozerul prin prima dezbatere electorală cu rivalul său democrat Joe Biden, cele 90 de minute ale confruntării fiind marcate de insulte şi întreruperi, relatează Reuters.

Joe Biden l-a acuzat pe Trump că nu are "niciun plan" pentru a face faţă coronavirusului şi a afirmat că el "a intrat în panică" în momentul declanşării epidemiei. Donald Trump a contraatacat, învinuind China pentru virus şi susţinând că Biden ar fi închis ţara pentru prea mult timp ceea ce ar fi afectat şi mai mult economia.

Donald Trump l-a atacat pe Joe Biden, acuzându-l că a uitat la ce universitate a studiat şi a lansat atacuri verbale după ce Biden a spus că sute de mii de oameni au murit sub administraţia Trump din cauza COVID-19. Trump l-a atacat pe candidatul democrat pentru intenţia de a închide din nou economia Statelor Unite în eventualitatea resurgenţei numărului de contaminări.

Cei doi candidaţi s-au confruntat apoi pe subiectul rasismului şi al discriminării, Biden acuzându-l pe preşedinte că este "rasist" într-o dezbatere care a atins şi problema aplicării legii. Trump a contracarat afirmând că Biden, pe vremea când era senator, în anii 1990, a adoptat un proiect de lege privind infracţionalitatea care i-a afectat negativ pe afro-americani. În opinia lui Trump, cea mai mare parte a violenţei din ţară provine din partea aripii stângii extreme.

Următoarele dezbateri prezidenţiale vor avea loc pe 15 octombrie, în Miami (Florida) şi pe 22 octombrie, în Nashville (Tennessee).

Opinia ta contează. Comentează!