Năstase, vizită de lucru la Viena
Politic 26 octombrie 2018, 20:02 | 1374

De Ziua Națională a Austriei, primarul ales al municipiului Chișinău Andrei Năstase se află într-o vizită de lucru la Viena. Se întâmplă și în perioada în care această țară deține președinția Consiliului Uniunii Europene. Acolo, Năstase s-a întâlnit cu mai mulți oficiali, cărora le-a vorbit despre situația din Republica Moldova. 

În comunicatul de presă emis de Platforma Demnitate și Adevăr se arată că Andrei Năstase se bucură pentru toate realizările Austriei.

... se arată în comunicat. Despre situația din Republica Moldova Andrei Năstase a discutat la Palatul Imperial, sediul actual al Parlamentului Austriei, unde a fost primit de către președintele Parlamentului, Wolfgang Sobotka.

Primarul ales al Chișinăului a discutat și cu președintele Comitetului pentru Afaceri Externe al Parlamentului Austriac, Andreas Schieder, cu deputatul în Parlamentul Austriei, Harald Troch. Totodată, Andrei Năstase a fost primit de ministrul Federal pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe Karin Kneissl, dar și de Katharina Wieser, șef al Departamentului Europa de Est, Asia Centrală și Parteneriatul Estic, și Thomas Buchsbaum, reprezentant special pentru Parteneriatul Estic. În comunicatul de presă se arată că Andrei Năstase le-a vorbit despre, cităm, ”procesul de capturare oligarhică a statului Republica Moldova, controlul politic asupra justiției, despre felul în care binomul Plahotniuc-Dodon controlează instituțiile de reglementare și alte autorități publice, dar și o importantă parte a mass-media și societății civile”.

Au mai fost abordate frauda bancară, lipsa de progres în vederea urmăririi penale a tuturor persoanelor responsabile de furt și de spălarea de bani în perioada 2010-2014, și legile privind amnistia de capital.

Cu ocazia Zilei Naționale a Austriei, Andrei Năstase i-a mulțumit ambasadoarei Republicii Austria în Republica Moldova, Christine Freilinger, pentru deschidere, felicitându-i în același timp pe cetățenii Austriei. De asemenea, Andrei Năstase s-a întâlnit cu reprezentanți ai Asociației "Mihai Eminescu" din Viena, care promovează cultura românească. Recent, membrii acestei asociații au plantat în capitala Austriei un vlăstar din teiul lui Eminescu de la Iași cu scopul de a marca perioada vieneză de studiu a poetului.

Opinia ta contează. Comentează!