Augustin Lazăr, revocat din funcție
Politic 26 octombrie 2018, 10:53 | 1025

Ministrul Justiției din România a declanșat procedura de revocare din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr. Motivul invocat este că acțiunile acestuia [cităm] „contravin obligaţiilor constituţionale şi legale”. Decizia lui Tudorel Toader a stârnit un val de indignare printre magistrați și cetăţeni de rând, care au ieșit în stradă ieri şi astăzi. Liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis, dar și reprezentanții Comisiei Europene și-au exprimat îngrijorarea în acest caz.

În replică, Augustin Lazăr a declarat că problema constă în modul în care este înțeleasă independența Ministerului Public.

Procurorul general şi-a încheiat declaraţia de presă cu vocea tremurândă, spunând că este emoţionat.

Decizia ministrului Justiţiei a fost supusă unor critici dure.

...a scris fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii de la Bucureşti Cristi Danileț. Iar europarlamentara Monica Macovei afirmă că argumentele ministrului Justiţiei sunt ridicole.

... a scris europarlamentara pe Facebook. Decizia de revocare din funcție a lui Augustin Lazăr a stârnit indignare și printre oamenii de rând, care au cerut demisia ministrului Justiţiei. Proteste au avut loc ieri şi azi în mai multe oraşe ale României.

Procurorul general va fi audiat de Consiliul Superior al Magistraturii pe 13 noiembrie. Forumul Judecătorilor din România și Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor spun că această procedură pune în pericol existența democratică a statului român și i-au cerut lui Tudorel Toader să „abandoneze” revocarea lui Augustin Lazăr.

Opinia ta contează. Comentează!