PD caută parteneri de alianţă
Politic 1 martie 2019, 17:40 | 3297

Partidul Democrat le-a invitat pe componentele Blocului ACUM - Platforma DA şi PAS, la negocieri privind constituirea unei majorităţi parlamentare. Anunţul a fost făcut de către vicepreşedintele PD Vladimir Cebotari. El a precizat că deși Blocul ACUM este prima opţiune, nu este şi ultima. De cealaltă parte, reprezentanții Platformei DA şi PAS spun că nu vor face târguri cu bandiţii şi hoţii.

Vladimir Cebotari a specificat care sunt prioritățile formaţiunii sale, la care nu va renunţa în cadrul eventualelor negocieri. Printre acestea - adoptarea vectorului "pro-Moldova".

De cealaltă parte, exponenţii Blocului ACUM Platforma DA şi PAS spun că nu au de gând să facă târguri politice cu Partidul Democrat şi cu sateliţii acestuia.

Cât priveşte Partidul Socialiştilor şi eventuale alianţe postelectorale, acesta anunţă că va exprima o poziție clară numai după confirmarea mandatelor deputaților de către Curtea Constituțională.

Nici şeful Partidului Democrat, nici purtătorul de cuvânt al formaţiunii nu au fost de găsit pentru o reacţie. Nu ne-a răspuns la telefon nici consilierul preşedintelui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, nici purtătoarea de cuvânt a Partidului Şor, Alina Şargu.

Opinia ta contează. Comentează!