Autoritățile din România au confirmat astăzi 15 mii 733 de cazuri, după efectuarea a aproape 70 de mii de teste
Externe 13 octombrie 2021, 20:04 | 602

Numărul de cazuri zilnice în creștere și supraaglomerarea spitalelor a făcut România să ceară sprijin extern pentru a putea gestiona valul patru al pandemiei. Italia a trimis doze de anticorpi monoclonali, Polonia și Olanda - concentratoare de oxigen, iar Ungaria s-a oferit să preia pacienți Covid.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, circa 5.200 de doze de anticorpi monoclonali, proteine produse în laborator folosite în tratamentul COVID-19, au fost aduse marți seară din Milano de o aeronavă a Forțelor Aeriene Române. Ajutorul oferit de Italia vine după ce România a solicitat Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene ajutor în combaterea valului 4 de coronavirus.

România a primit și 250 de concentratoare de oxigen din stocurile Olandei şi Poloniei. Cele 50 de concentratoare de oxigen din partea Poloniei vor merge la spitalul mobil de la Lețcani, lângă Iași, care a fost redeschis după nouă luni pentru pacienții cu forme medii COVID.

După incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, în care au murit șapte pacienți internați pe ATI, Ungaria a trimis o scrisoare oficială prin care-și manifestă dispoziția de a prelua pacienți cu coronavirus din România pentru a ajuta sistemul sanitar supraaglomerat.

Autoritățile din România au confirmat astăzi 15 mii 733 de cazuri, după efectuarea a aproape 70 de mii de teste. În ultimile 24 de ore, din cauza complicațiilor provocate de COVID-19 au murit 390 de oameni. La ATI, numărul pacienților a crescut la 1.676, un prag fără precedent de la începutul pandemiei. Rata de infectare a ajuns, miercuri, în Bucureşti la 15,1 la mia de locuitori. Este cea mai mare incidenţă de la începutul pandemiei.

Până pe 13 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate aproape un milion 400 mii de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Opinia ta contează. Comentează!