Iana Țurcanu din Chișinău muncește în calitate de curier la o companie din capitală
Femeile Moldovei 8 ianuarie 2022, 20:40 | 1738

În Republica Moldova sunt domenii, în care femeile nu se mai simt marginalizate, iar cel mai important, fac munca mai bine decât un bărbat. În Chișinău, unele femei s-au angajat să fac curierat - livrează produsele de la compania solicitată, la client. Una dintre aceste femei-curier este Iana Țurcanu.

Iana Țurcanu a început să muncească în calitate de curier din vară. De atunci, mașina i-a devenit a doua casă.

IANA ȚURCANU, curier la o companie din Chișinău: "Îmi place foarte mult să conduc mașina și chiar visul meu de mică era să devin șofer. Am vrut să fiu șofer de TIR, dar am ajuns curier. Este un lucru distractiv, interesant și îmi place foarte mult."

A ales să fie curier în Chișinău, după ce mai mulți ani a muncit în străinătate.

IANA ȚURCANU, curier la o companie din Chișinău: "Eu am venit din Europa, iar acolo femeile muncesc curier sau șofer de TIR. Astfel, pentru mine este ceva normal să muncești curier. Am revenit acasă și am decis să fac ceva ce îmi place mie. Și așa cum îmi place să conduc, am ales meseria de curier."

Deși muncește mult, Iana Țurcanu are timp și pentru viața personală.

IANA ȚURCANU, curier la o companie din Chișinău: "Îmi place acest job, pentru că am foarte mult timp la dispoziție. Își alegi orele din timp și trebuie să ți le îndeplinești. După care ai tot timpul la dispoziție să-ți faci toate chestiile."

Iar cea mai interesantă parte a activității este.

IANA ȚURCANU, curier la o companie din Chișinău: "Îmi place că oamenii sunt bucuroși că le aduc produsele acasă și mai ales și bacșiș."

Face echipă cu bărbați, fiind astfel un exemplu pentru alte femei.

IANA ȚURCANU, curier la o companie din Chișinău: "Nu este nimic complicat să muncești curier, pentru că este foarte ușor. De multe ori când merg pe drum, mă opresc femeile și mă întreabă dacă este grea geanta, ce salariu am."

Familia i-a susținut alegerea. Unul dintre frați i-a urmat calea și s-a angajat și el curier la aceeași companie.

IANA ȚURCANU, curier la o companie din Chișinău: "El este student la colegiu. Dimineața merge la ore, după vine la muncă."

Iana Țurcanu ne-a mărturisit că se vede și în continuare în calitate de curier.

Opinia ta contează. Comentează!