Un milion de oameni au murit din cauza Covid-19 pe întreg Globul
Externe 29 septembrie 2020, 15:34 | 641

Un milion de oameni a murit din cauza Covid-19. Mai mult de jumătate dintre decese s-a înregistrat în patru țări - Statele Unite, Brazilia, India și Mexic. Câteva țări din Europa intră în stare de urgență, iar în întreaga lume, numărul total de infectări a depășit 33 de milioane.

Statele Unite continuă să se situeze pe primul loc la numărul de victime, cu 210 mii de decese provocate de coronavirus.

Prima țară europeană, care apare în acest top negru este Marea Britanie, cu 42.000 de morți.

Urmează Italia, cu 35.000 de cazuri, iar România este pe locul 30 în clasament, cu peste 4.700 de decese înregistrate. Israelul este prima țară din lume, care a reintrat în această lună în carantină totală, dar tot mai multe restricții au fost impuse în mai multe țări din Europa, care se confruntă cu un nou val semnificativ de infectări.

Slovacia şi Republica Cehă vor declara fiecare starea de urgenţă în această săptămână pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, au anunţat premierii celor două ţări, în condițiile în care se înregistrează o creștere puternică a cazurilor de contaminare. În Rusia, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, şi-a făcut publică marţi decizia de a prelungi cu o săptămână vacanţa şcolară, pentru a împiedica răspândirea noului tip de coronavirus, în condiţiile în care numărul de contaminări a crescut puternic în capitala rusă de la începutul lui septembrie.Potrivit ultimului bilanț al OMS, în primele 9 luni ale anului, numărul deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la un milion în întreaga lume.

Opinia ta contează. Comentează!