Trei pacienți au murit din cauză că s-a defectat stația de oxigen
Externe 22 octombrie 2021, 15:50 | 568

Trei oameni au murit, după ce stația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești, județul Gorj, s-a stricat. Procurorii au deschis o anchetă. Cercetările se fac într-un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Potrivit Ministerului Sănătății, în Spitalul din Târgu Cărbunești sunt internați peste 150 de pacienți infectați cu COVID-19, din care aproximativ 80-90 pacienți care necesită suport de oxigen. Prefectul județului a declarat că aproximativ 100 de bolnavi sunt evacuați.

Managerul Spitalului din Târgu Cărbuneşti, Constantin Târziu, a precizat că situaţia cu care se confruntă instituţia este una fără precedent, el punctând că au fost efectuate controale la staţia de oxigen în urmă cu aproximativ două luni, dar nu au fost depistate nereguli.

CONSTANTIN TÂRZIU managerul Spitalului din Târgu Cărbuneşti: "S-au făcut verificări. Cred că exact acum maximum două luni de zile, în momentul când noi am mărit numărul de guri de oxigen în spital, așteptându-ne la situația, la care suntem astăzi."

Managerul a afirmat că a fost avertizat de către reprezentanţii firmei care furnizează buteliile de oxigen să "facă economie", deoarece o să fie din ce în ce mai puţin.

Opinia ta contează. Comentează!