O tânără din Chișinău a schimbat costumul medical pe uniforma roșie de la SMURD
Femeile Moldovei 17 iulie 2021, 20:48 | 1012

Acum vă invit să cunoașteți povestea unui medic ce a decis să-și schimbe uniforma. Mai exact a schimbat costumul chirurgical pe uniforma roșie, iar de mai bine de un an activează în calitate de felcer la Direcția regională căutare-salvare nr.1 Chișinău. Este o muncă deloc ușoară, unde viața are prioritate.

Tatiana a ajuns la Direcția regională căutare-salvare nr.1 Chișinău, după ce a dedicat aproximativ opt ani din viață Secției reanimare de la Spitalul Clinic Republican "Timofei Moșnega".

TATIANA ZINOVEI, felcer la SMURD: "Am avut nevoie de o schimbare. Mereu mi-a plăcut să fac ceva mai mult, să pot să ajut, să intervin acolo unde sunt situații imprevizibile și să acord primul ajutor medical persoanelor aflate în suferință. Aici mergi acolo unde este pericol de viață, nu știi ce este acolo, la ce să te aștepți. Pot fi copii, femei însărcinate, dar trebuie să acționezi cu mult calm și profesionalism."

A știut că nu-i va fi ușor, dar aceasta nu a speriat-o. Știa că va munci într-o echipă de bărbați, iar asta a făcut-o și mai puternică.

TATIANA ZINOVEI, paramedic la SMURD: "Până la urmă vine vorba de lucru în echipă și nu este o diferență între bărbat și femeie. Aici fiecare își face misiunea cu multă dăruire și mult profesionalism. Am fost primită bine, am fost tratată egal. Nu este o diferență."

CRISTIAN BLĂNUȚĂ, șef de gardă a echipei de intervenție a nr.1: "Noi lucrăm într-o echipă foarte bine. Aici nu există că ești femeie sau bărbat. Aici suntem toți egali. Facem munca egal."

Munca în echipajele SMURD a fost ca o lecție de viață.

TATIANA ZINOVEI, felcer la SMURD: "Am înțeles că viața are prioritate, am înțeles că trebuie să fim mereu receptivi, empatici și să acționezi cu mult calm în diferite situații, pentru că nu este ușor, dar pe lângă asta este și frumos."

Se dedică totalmente meseriei și nu ar schimba-o niciodată.

TATIANA ZINOVEI, felcer la SMURD: "Îmi place foarte mult ceea ce fac și chiar sunt mândră de ceea ce fac. Nu regret că am schimbat costumul chirurgical pe uniforma roșie...Mereu am venit la muncă cu dăruire și multă dragoste. Chiar îmi place ceea ce fac și nici pentru o secundă nu m-am gândit să renunț."

Deși se află mai mult la muncă decât cu familia, cei dragi o susțin și o încurajează.

TATIANA ZINOVEI, felcer la SMURD: "Ei s-au obișnuit cu ideea și chiar mă susțin și sunt mândri de mine."

Opinia ta contează. Comentează!