Post Scriptum cu Alex Cozer: Moscova ne vrea panicați

Moscova ne vrea panicați, înfricoșați, nesiguri. Vrea să nu credem în ziua de mâine, să stăm cu bagajele făcute, să creăm cozi pe Prut și în aeroporturi. Ne vrea destabilizați. După mai bine de 2 luni de război în Ucraina, perioadă în care a ucis zeci de mii de oameni și a provocat pagube totale țării vecine care depășesc deja 500 de miliarde de dolari, Rusia este în continuare foarte departe de a-și îndeplini obiectivele pe care planifica să le realizeze în doar câteva zile de la începerea invaziei. Moldova, desigur, era și ea pe lista lui Putin și ar fi devenit o țintă extrem de ușoară imediat ce ar fi căzut Ucraina. Iată însă că rezistența extraordinară a ucrainenilor și susținerea de care se bucură acest popor dârz și curajos au dat planurile Kremlinului peste cap, iar hoarda barbară a lui Putin este astăzi la fel de departe de țara noastră precum e și în primele zile de război.

Și atunci s-a trecut la planul „B”. Tot felul de provocări iscate din senin în Transnistria. Nu însă înainte ca principalul propagandist al lui Putin, Vladimir Soloviov, într-o discuție cu diversionistul local Odnostalco, să amenințe că rușii se apropie de Moldova și ne vor dezintegra țara. Iar apoi o altă goarnă rusească, un oarecare general Minnekaev, declara drept scop primordial pentru armata rusă prealuarea controlului asupra sudului Ucrainei, pentru a crea coridor spre Transnistria.

Și nu trec nici 72 de ore, ca în a doua zi de Paște, când nu era nici țipenie în clădire, să se tragă dintr-un lansator de grenade în sediul așa-zisului MGB din Tiraspol. Din niște filmări apărute prin presa de la Tiraspol, se poate vedea cum trăgătorii au parcat liniștiți, au tras în clădire și au plecat fără a fi deranjați. Și asta lângă clădirea securității separatiștilor, care în mod normal ar trebui să fie cea mai protejată din regiune. Nu vi se pare ciudat?

Apoi au mai urmat niște presupuse explozii în mai multe locuri, unele dintre ele neconfirmate. Autoritățile separatiste și rușii au dat vina pe ucraineni, cei de la Chișinău au spus că ar fi vorba de niște reglări de conturi interne, în timp ce ucrainenii susțin că Rusia vrea să destabilizeze Republica Moldova și să creeze un nou front de luptă împotriva Ucrainei.

Ce este extrem de important să înțelegem cu toții e că hoarda barbară a lui Putin este blocată deocamdată în estul Ucrainei. Și atâta timp cât armata ucraineană îi face față, noi aici suntem în deplină siguranță în fața unei invazii.

Pericolele adevărate pentru Republica Moldova vin din interior. De la diversioniștii, angajații și idioții utili ai lui Putin de aici, de care avem cu duiumul.

Prieteni, atâta timp cât ucraineană rezistă, nu va călca picior de barbar rus pe teritoriul controlat de autoritățile noastre. Nici măcar picior de soldat rus aflat în Transnistria, pentru că ucrainenii au promis că la prima tentativă, vor avea grijă de ei.

Astăzi noi trebuie să fim raționali și să lăsăm această panică în care au intrat mulți dintre concetățenii noștri. Nu au despachetat bine bagajele făcute în primele zile de invazie sau nu s-au întors bine acasă, că iar se înghesuie la vamele de la Prut.

Aici este pământul vostru, este țara voastră. Nimic nu s-a întâmplat și nu se va întâmpla. Unde plecați? De cine fugiți? Pe cine lăsați aici? Pe Dodon, pe Odnostalko, pe Țîrdea, Bolea, Chicu și Ceban?

Chiar nu înțelegeți că rușii asta vor? Să vă sperie, să vă provoace panică, să vă determine să vă părăsiți casele. Ca mai apoi, diversioniștilor lor locali să le fie mai ușor să dea jos actuala guvernare și să și-o instaureze pe-a lor.

Moldova, suntem noi. Și după ce Ucraina va câștiga războiul, iar asta cu siguranță se va întâmpla, în această parte a Europei lucrurile se vor schimba fundamental. În bine. Depinde doar de noi să realizăm asta. Eu voi fi aici!

Post Scriptum cu Alex Cozer: Europa nu e barbaristanul lui Putin

25 aprilie 2024, 20:25

Vă mai amintiți de cei 30 de mii de sierieni? Încă îi mai căutați? În special...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Grupul criminal Șor, la Moscova

23 aprilie 2024, 22:44

Haideți să ne imaginăm că există în lume o țară mică, aflată în vecinătatea...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Moldovenii, uciși prin înfometare

18 aprilie 2024, 20:42

La 20 aprilie, anul acesta, va fi comemorată Ziua Victimelor Foametei Organizate...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Poliția din Moldova cumpără de la ruși

16 aprilie 2024, 21:49

Cam ce ați spune dacă ați afla că poliția Republicii Moldova face achiziții...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Încercări de a compromite Recensământul

11 aprilie 2024, 21:01

În această săptămână a demarat Recensământul Populației și Locuințelor. Un proces...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Ce se întâmplă pe piața gazelor

9 aprilie 2024, 20:22

Anul acesta pe piața gazelor naturale din Republica Moldova vor avea loc multe...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Descinderi și înțelegeri pe sub masă

4 aprilie 2024, 20:31

În ultimele săptămâni parcă s-au întețit descinderile cu mascați prin birourile...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Milioane adunate de la sărbători

2 aprilie 2024, 20:54

Odată cu intrarea-n vigoare a legii prin care toții angajații la stat sunt obligați...

Post Scriptum cu Alex Cozer: 106 ani de la unire

28 martie 2024, 20:30

Ieri s-au împlinit 106 ani de la unirea Basarabiei cu România. Un eveniment...

Opinia ta contează. Comentează!