Familia Chiriac a transformat în poveste un lac în care creșteau de mai mulți ani pești
Făcut acasă 18 iunie 2021, 19:27 | 22277

O adevărată oază de culoare și relaxare poate fi descoperită la nici trei kilometri de orașul Călărași. Este vorba de un lac plin de nuferi de toate culorile. Priveliștea mirifică este completată de ciripitul păsărilor și de o primire călduroasă din partea gazdelor, familia Chiriac. Vă invităm să vedeți un reportaj realizat de echipa noastră de filmare într-un loc de poveste.

Familia Chiriac din Călărași a transformat în poveste un lac în care creșteau de mai mulți ani pești. Încă din 2019, familia Chiriac a achiziționat mai multe soiuri de nuferi pe care i-au plantat pe lac, gândindu-se că va dura mult până când aceștia se vor adapta și vor începe să-i răsplătească cu flori viguroase. Tatiana Chiriac este jurist de profesie și spune că niciodată nu s-a gândit că va face dintr-o pasiune de suflet, o afacere:

TATIANA CHIRIAC, administratoare: "Sigur că la început nici nu-mi trecea prin cap că asta poate fi o afacere. Era mai mult o pasiune de suflet și totodată având terenurile pe care deja le aveam, m-am gândit că am găsit o ocupație perfectă pentru sufletul meu și al întregii familii, desigur. Anul trecut nuferii au înflorit foarte bine, s-au dezvoltat foarte frumos și am decis că cel mai bine este să înregistrez o afacere, așa cum se cuvine într-o societate, să achităm taxe, să percepem o taxă de vizită din care să achităm impozite."

TATIANA CHIRIAC, administratoare: "Am fost surprinsă să constat că nuferii nu sunt pretențioși, precum oamenii buni, într-adevăr. Ei nu trebuie hrăniți suplimentar, nu trebuie stropiți. Trebuie doar să le dai dragoste și să-i reprezinți. Ei reprezintă bunătatea, adevărul, curajul, compasiunea. Respectiv și eu trebuie să-i reprezint în același fel."

Pentru a ajunge să-și vadă nuferii înfloriți frumos pe lac, proprietarii au făcut multe investiții. Au muncit mult. Nu rare au momentele când se gândeau să renunțe, să lase mâinile în jos. Dar au fost perseverenți, iar acum culeg roadele.

TATIANA CHIRIAC, administratoare: "Acum sunt aici de marți până duminică seara târziu și doar plec de aici la Chișinău și vreau imediat înapoi. Nu m-am gândit niciodată că o să fiu așa atașată de acest loc, dar cred că sunt atașată mai mult de, nici nu pot să le zic succese, pot să le zic reacția oamenilor. Eu când văd luciul în ochii lor, nu-mi mai trebuie nimic."

Lacul este amplasat într-o zonă pitorească, izolată și autentică:

TATIANA CHIRIAC, administratoare: "S-ar putea de făcut mult mai multe, s-ar putea poate să nu fie așa de umed sau... Eu vreau să îmblânzesc puțin natura, dar să nu biruim de tot. Să fie contrastul acesta dintre frumusețe, ceea ce a făcut omul și ceea ce crează natura. Natural, puțin îngrijit, dar totuși sălbatic, fiindcă asfalt, piatră avem și în oraș."

Întrebată despre planurile de viitor, Tatiana Chiriac spune că își dorește o librărie-cafenea în sânul naturii:

TATIANA CHIRIAC, administratoare: "Am primit sfaturi diferite, dar eu am scopul meu. N-o să fie aici grătare, frigărui, căsuțe. O să fie o librărie-cafenea. Și desigur că în librărie-cafenea va fi un ceai, o cafea cea mai bună, o carte cea mai bună, o prăjitură și alte lucruri deosebite și inedite."

Florile de nufăr înfloresc din luna mai până la sfârșitul lunii septembrie, iar vizitatorii au ocazia să facă plimbări cu barca și să admire florile deschise mai ales în intervalul orelor 11:00 și 17:00.

Opinia ta contează. Comentează!