Motivul restricționării, înjurăturile
Politic 26 octombrie 2018, 20:33 | 4262

Reporterii Jurnal TV și TV8 ar fi înjurat la sediul PD și pentru aceasta nu li se mai permite accesul în clădire. Cel puțin aceasta afirmă Andrian Candu, președintele Parlamentului și vicepreședinte al PD, care a refuzat însă să ofere detalii. În același ton a vorbit și colegul său de partid, Vladimir Cebotari. Cei doi au fost invitați, separat, la două posturi private de televiziune, iar replicile nu s-au lăsat așteptate.

”Președintele Parlamentului minte cu nerușinare”, a replicat directorul Jurnal TV Val Butnaru.

Supărat pe jurnaliștii care își fac meseria este și vicepreședintele PD, Vladimir Cebotari.

Situația e gravă, dar din alt punct de vedere, consideră directorul executiv la IDIS Viitorul, Igor Munteanu, participant la dezbateri.

Cebotari s-a referit și la incidentul din ziua manifestației PD, când un reporter de la AGORA.md a încercat să obțină un comentariu de la șefii formațiunii, dar calea i-a fost blocată.

Amintim că, la începutul lunii curente, după ce postul nostru de televiziune a revenit din concediu forțat, PD a restricționat accesul echipei Jurnal TV la briefing-ul săptămânal al formațiunii. În aceeași situație s-au pomenit și colegii noștri de la TV8. Să-și facă meseria au fost împiedicați și jurnaliștii de la Ziarul de Gardă, Europa Liberă, dar și AGORA.md în timpul manifestației organizată de PD. Aceștia au fost bruscați și alungați de către reprezentanții instituțiilor de forță. Unul dintre cazuri a fost urmărit chiar de către șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, care nu a întreprins însă nimic.

Opinia ta contează. Comentează!