Post Scriptum cu Alex Cozer: Libertatea, cea mai importantă

Ieri, una dintre păpușile vorbitoare ale terorismului și barbariei ruse, a amenințat din nou Republica Moldova. Când spun „păpușă”, ca să fiu bine înțeles, mă refer, desigur, la sensul dat de filmele de groază hollywoodiene. Atât de caracteristic atunci când vedem dozele zilnice de minciună, propagandă, ură și mizerie pe care le emană Maria Zaharova, figura amplasată pe post de purtător de cuvânt al Mid-ului rusesc. Ne amenință această individă că dacă oficialii noștri vor vorbi în continuare crimele pe care le produc ucigașii de la conducerea Rusiei, ei ne vor răspunde.

Cum, Maria, veți răspunde? Că șantajul cu gazele nu prea mai merge. Embargourile deja nu mai funcționează demult. Vasalii voștri, trădătorii de patrie de aici, nu au nici ei mare succes în a destabiliza Moldova, chiar dacă pompați bani enormi în ei și le puneți la dispoziție trusturile voastre propagandistice. Deci veți trece la următorul nivel? Veți începe să aruncați cu rachete și peste Chișinău, așa cum o faceți de 10 luni în toată Ucraina?

Maria, atunci când presa globală mai preia vreo aberație de-a ta, peste tot în lumea asta ești văzută ca o purtătoare de cuvânt a crimei, terorismului, genocidului, violului și barbariei. Pe fruntea ta, Maria, întreaga lume vede scris cu litere mari: „criminală”. Iar pe tine, atunci când Ucraina, susținută de lumea civilizată și liberă va câștiga acest război, te așteaptă o finalitate firească – banca acuzaților a unui tribunal al criminalilor de război, pe modelul celui de la Nurnberg, de după cel de-al Doilea Război Mondial.

În ultimele luni, Moldova a fost pomenită mai mult decât oricând de barbarii ruși. Putin, Lavrov, Zaharova, propagandiștii lor, ne-au amenințat mai întâi cu invazia, apoi cu înghețul, ulterior au trecut răsturnarea guvernului, iar acum, văzând că niciuna nu a mers, probabil se gândesc la vreo rachetă. Din alea care lovesc în fiecare zi Ucraina și omoară oameni sau îi lasă fără lumină și căldură în plină iarnă. Rachete care deja au căzut accidental în două rânduri și pe teritoriul nostru și care ne survolează spațiul aerian constant.

Sigur că de la acești sponsori și promotori ai terorismului te poți aștepta de la orice. Nimic însă nu este mai important în viața asta decât libertatea. Dacă ești liber, dacă poți ține capul sus în orice circumstanțe, restul necesităților unei vieți mulțumitoare de om vin firesc.

E ceea ce nu pot să înțeleagă nicidecum oamenii care nu au trăit niciodată în libertate. Rusia, în actualele sale granițe, a fost mereu o dictatură fioroasă. O țară în care libertățile au lipsit cu desăvârșire. Indiferent că acest teritoriu s-a chemat, de-a lungul istoriei, imperiu, uniune sau federație.

Ieri, Parlamentul European a recunoscut ca genocid foametea generalizată, artifical creată de Stalin în Ucraina în anii ‘30 ai secolului trecută. Mai cunoscută și ca holomodor.

Când criminalul Stalin, pe care astăzi Putin îl elogiază ori de câte are ocazia, a omorât cel puțin 10 milioane de ucraineni care refuzau să-și cedeze roditoarele pământuri regimului sovietic. Stalin nu putea să împuște pur și simplu în cap 10 milioane de ucraineni. Așa că i-a lăsat fără cerelele recoltate, zeci de milioane de tone, condamnându-I la moarte prin înfometare.

Crimele sunt repetate la o scară mai mică și după cel de-al Doilea Război Mondial, inclusiv în Moldova. Și la care asistăm astăzi, sub o altă formă, din nou, în Ucraina. Țară lovită și azi dimineață cu 60 de rachete care au țintit din nou obiective de infrastructură civilă, adică furnizarea de apă, gaze și căldură.

Nu mai suntem însă nici în anii ’30 și nici în anii ’40. Chiar dacă între Putin și Stalin nu există mari diferențe, chiar dacă mentalitatea de barbar a poporului rus nu prea s-a schimbat în acești 80 de ani, restul lumii este altfel. Astăzi avem mult mai multă civilizație, coeziune, solidaritate, empatie. Și cel mai important, mult mai multă libertate. Și de data asta nu va mai merge!

Post Scriptum cu Alex Cozer: Candidatul Moscovei la prezidențiale

16 mai 2024, 21:03

Moscova și oligarhii fugari au intrat pe ultima sută de metri în a-și desemna...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Muncă în folosul comunității pentru omor

14 mai 2024, 21:20

Să omori un om și să primești o pedeapsă de 130 de ore de muncă în folosul comunității....

Post Scriptum cu Alex Cozer: 34 de ani de la podul de flori

7 mai 2024, 21:46

Ieri s-au marcat 34 de ani de la Podul de Flori. Acel eveniment simbolic din...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Opozanții lui Putin, persecutați

30 aprilie 2024, 20:45

Membrii cunoscutei trupe ruse Bi-2 au depus o cerere la Președinția Republicii...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Europa nu e barbaristanul lui Putin

25 aprilie 2024, 20:25

Vă mai amintiți de cei 30 de mii de sierieni? Încă îi mai căutați? În special...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Grupul criminal Șor, la Moscova

23 aprilie 2024, 22:44

Haideți să ne imaginăm că există în lume o țară mică, aflată în vecinătatea...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Moldovenii, uciși prin înfometare

18 aprilie 2024, 20:42

La 20 aprilie, anul acesta, va fi comemorată Ziua Victimelor Foametei Organizate...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Poliția din Moldova cumpără de la ruși

16 aprilie 2024, 21:49

Cam ce ați spune dacă ați afla că poliția Republicii Moldova face achiziții...

Post Scriptum cu Alex Cozer: Încercări de a compromite Recensământul

11 aprilie 2024, 21:01

În această săptămână a demarat Recensământul Populației și Locuințelor. Un proces...

Opinia ta contează. Comentează!