Jurnalul orei 17, 20 Iunie
Jurnalul orei 17:00 20 iunie 2023, 17:43 | 522

Prezentat de Vasile Luchianu

Fermierii au vebnit cu tractoarele în centrul Chișinăului. Tehnica agricolă a intrat în Piața Marii Adunări Naționale din trei direcții - de la Autogara Sud, dinspre Aeroport și localitatea Stăuceni. Potrivit Asociației „Forța Fermierilor”, peste 200 de fermieri din mai multe localități și-au staționat tractoarele în fața clădirii Guvernului, ca să-și exprime nemulțumirea față de inacțiunile autorităților în contextul crizei din domeniul agricol. Reprezentanții Executivului spun că autoritățile și-au îndeplinit angajamentul asumat privind creșterea vitezei de procesare a cererilor de subvenționare, dar examinează și alte soluții de sprijin.

Ministerul Justiției va desemna o comisie pentru ”desființarea și radierea Partidului Șor din Registrul de stat al persoanelor juridice”. Anunțul a fost făcut de către ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru. Urmărirea penală în privința Partidului Șor și a vicepreședintelui acestuia, Marina Tauber, urmează să fie transmisă în judecată, a declarat șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, la un post de televiziune.

O copilă de șapte ani a fost împușcată mortal de către verișorul ei, de opt ani. Nenorocirea s-a produs astăzi, în jurul orei 11:00, într-o localitate din raionul Edineț.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie