Unii deputați spun că s-au înregistrat pe platforma electronică a Programului ”Ajutor la contor”
Politic 24 noiembrie 2022, 19:46 | 510

Deputații din opoziție spun că nu au nevoie de compensații de la stat și nici nu s-au înregistrat, ca majoritatea cetățenilor, pe platforma electronică a Programului ”Ajutor la contor”. Reprezentanții puterii, inclusiv deputații PAS, au altă opinie. Unii spun că s-au înregistrat pentru a primi compensații, dar au precizat să nu primească ajutor din partea statului. Alții au zis că au nevoie de el.

RADU MARIAN deputat PAS: "-Dacă am depus la compensații? Da, am depus. Consider că indiferent de venituri, trebuie să depui. -La ce categorie? -Nu știm, ar trebui să aflăm între 25 și 30 noiembrie, în care categorie ești."

BOGDAN ȚÂRDEA deputat BCS: "Toată fracțiunea noastră nu a depus la compensații. Salariul unui deputat este de 14 mii 500 de lei, încă aproximativ 6000 de lei primesc pentru benzină, 19 mii 500 de lei eu primesc în mână. Este mai puțin decât primește un frizer, mai puțin decât un lemnar. Dar dacă eu voi face acest lucru, dumneavoastră veți filma un reportaj în care veți spune că lumea moare de foame, dar Țârdea, împreună cu socialiștii, care nu pot intra pe ușă, de grași ce sunt, cer compensații."

VICTOR SPÂNU deputat PAS: "Da, eu am completat formularul și am refuzat compensațiile pentru că sunt cetățeni în Republica Moldova, care ar putea beneficia de aceste compensații și le-ar prinde mult mai bine."

VLAD BATRÂNCEA deputat BCS: "Deși prețurile mă afectează și pe mine, eu consider că demnitarii de stat nu au dreptul moral să aplice la aceste compensații."

ADRIAN BĂLUȚEL secretar de stat, Cancelaria de Stat: "-Am depus la compensații, am aplicat, am introdus toate veniturile, di fericire este un mecanism destul de simplu, mi-a luat mai puțin de 10 minute să mă înregistrez pe site-ul pentru compensații. -Ce salariu aveți? -16 mii de lei."

SERGIU LITVINENCO ministrul Justiției: "Nu am depus, dacă mai am timp, înseamnă că urmează să depun."

IGOR GROSU deputat PAS: "Eu am completat, pentru că toată lumea trebuie să completeze, fiecare să vedem cât de vulnerabili suntem. -O să primiți compensații? -Nu, eu am completat ca să fiu în baza de date și spre deosebire de mulți alții, anul trecut am fost printre cei 100, care am depus cerere să nu primesc compensații. "

Opinia ta contează. Comentează!