Circa 2000 de ucraineni ar fi captivi în condiții inumane în școala și în casa de cultură din localitatea Novoazovsk
Externe 5 mai 2022, 20:08 | 777

Aproximativ două mii de ucraineni ar fi ținuți în captivitate de către ruși într-o școală și în casa de cultură din localitatea Novoazovsk. Secvențe video cu tabere de filtrare în satele Bezimeannoe și Kazațkoe au fost publicate de Administrația militară a Ucrainei în regiunea Donețk. În contextul condițiilor de război, informațiile nu pot fi verificate.

Potrivit surselor, în aceste condiții mizere sunt ținuți captivi aproximativ două mii de ucraineni, aduși acum o lună de către soldații ruși din satele Guglino, Mirnyî și Volonterivka. Ucrainenilor nu li s-a permis să-și ia lucrurile personale, iar actele le-au fost confiscate. Acum, aceștia sunt nevoiți să doarmă pe coridoarele școlii, chiar la podea.

Reprezentanții armatei ucrainene în regiunea Donețk afirmă oamenii nu au nicio asistență medicală. A fost înregistrat un caz de tuberculoză, în urma căruia sala de sport a școlii din Bezimeannoe a fost transformată într-o sală de izolare, unde se află un număr mare de persoane. În satul Kazațkoe s-ar înregistrat primul caz de deces al unui bărbat, după refuzul ocupanților de a chema ambulanța.

Persoanele care ar fi încercat să evadeze din așa numita tabăra de filtrare au fost reținute imediat. Militarii ucraineni susțin că rușii ar vrea să-i prezinte pe deținuți drept prizonieri la parada de 9 mai, pe care vor să o organizeze în orașul Mariupol.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie