Erdogan, întâmpinat călduros în Comrat
Politic 19 octombrie 2018, 16:05 | 1365

Copii și adulți cu drapelul Turciei în mâini și portrete uriașe ale lui Erdogan pe străzi și clădiri, inclusiv pe fațada Casei de Cultură din Comrat. Așa l-au întâmpinat astăzi locuitorii din autonomia găgăuză pe președintele turc. Iar pentru a ajunge în Comrat din Chișinău, Recep Tayyip Erdogan a zburat cu unul dintre elicopterele cu care a venit din Turcia. El a fost însoțit de Igor Dodon, la inițiativă căreia a venit în Republica Moldova.

Elicopterul cu cei doi a aterizat pe un stadion din Comrat, unde aştepta bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

La Comrat, Recep Erdogan a fost întâmpinat de copii cu pâine, sare și flori.

Și în Găgăuzia au fost luate măsuri stricte de siguranță. Pe acoperișul clădirii ce aparține întreprinderii Union Fenosa, care se află vizavi de Comitetul executiv al autonomiei, jurnaliștii de la găgăuzinfo.md au observat oameni în uniforme. Anterior s-a anunțat că în oraș se vor afla şi lunetişti.

Ziua de 18 octombrie a fost una liberă pentru funcționarii publici din Găgăuzia. În timpul vizitei lui Recep Erdogan la Comrat, exact ca și la Chișinău, străzile centrale ale orașului au fost blocate, traficul rutier a fost suspendat, iar pietonii au avut restricții în anumite zone. Transportul public a avut itinerare modificate, iar autovehiculele care au venit din alte localităţi şi au trecut prin Comrat, au fost redirecționate. Şoferii care se aflau pe traseu trebuiau să se oprească pe marginea carosabilului atunci când pe acolo trecea delegația oficială a celor doi șefi de stat. Potrivit Direcţiei de Poliţie din autonomia găgăuză, 450 de polițiști s-au aflat pe străzile din Comrat și au mobilizat tot efectivul din autonomie, inclusiv carabinierii. În oraș au fost închise toate piețele și au fost interzise mitingurile. Mai mult. De pe străzile centrale au fost evacuate toate coșurile de gunoi.

Opinia ta contează. Comentează!