Regim special cu ocazia summitului
Politic 1 iunie 2023, 15:41 | 378

Summitul Comunității Politice Europene, care se desfășoară astăzi în localitatea Bulboaca, impune o serie de restricții, aprobate de autorități. Cetățenii trebuie să-și programeze bine orice deplasare prin Chișinău. Transportul public are un regim special, pe itinerarele stabilite, cu întreruperi și rețineri pe parcursul zilei, cauzate de circulația coloanelor oficiale. Sunt sistate deplasările pe unele linii de troleibuz, microbuz și autobuz. Pietonii vor traversa strada în locurile permise, sub controlul agenților de circulație. Poliția le recomandă locuitorilor orașului să consulte hărțile cu traseele alternative și să evite încărcarea traseelor, dacă deplasarea nu reprezintă o urgență.

Astăzi, este blocată pentru mai mult timp circulația pe tronsonul Ștefan cel Mare, începând cu strada Serghei Lazo și direcția spre Aeroport, dar și pe traseul R12, spre Castelul Mimi din Bulboaca. Troleibuzele de pe liniile 2, 20, 24, 28 și 30 își suspendă circulația. La fel și autobuzele de pe liniile 33 și 44. Nu vor circula nici microbuzele de pe liniile 112 și 157. Grupul Media pentru Știri de Securitate a publicat hărți în care sunt prezentate rutele alternative de deplasare pentru Chișinău și zonele limitrofe.

VLADA TOMESCU, reporter Jurnal TV: "Pentru a putea circula în oraș, locuitorilor municipiului Chișinău le este recomandat să se deplaseze prin sectorul Buiucani, care va fi folosit drept zonă tranzit. Pentru deplasarea spre și dinspre sectoarele Ciocana, Râșcani, Botanica sau partea de sus a sectorului Centru, circulația va fi permisă pe străzile Toma Ciorbă și Mihai Viteazul."

Au fost instituite măsuri speciale privind siguranța aeronautică.

VLADA TOMESCU, reporter Jurnal TV: "Toate zborurile aeronavelor civile vor fi interzise în intervalul de timp 1 iunie, ora 24, 2 iunie ora 07.00, cu excepția aeronavelor oficiale. În cazul dronelor, interdicția de zbor va fi aplicată pentru perioada 31 mai, ora 24, - 2 iunie, ora 07. Accesul în parcarea auto din preajma Aeroportului Chișinău, precum și în spațiile adiacente zonei aeroportului este interzisă până pe 2 iunie, ora 07."

La fel, sunt limitări de trafic pe traseele Bulboaca - Chișinău și invers. Cetățenii sunt îndemnați să se informeze cu privire la ajustarea programului transportului public, mai cu seamă, al curselor interurbane. De asemenea, cetățenilor le este recomandat să aibă asupra lor documente de identitate.

VLADA TOMESCU, reporter Jurnal TV: "Transportul care va circula din direcția orașului Tighina spre Chișinău va fi redirecționat prin localitatea Calfa sau pe traseul Delacău – Bulboaca. Transportul care va circula dinspre Ștefan Vodă și Căușeni spre Chișinău, va redirecționat pe drumul național M5 prin localitatea Calfa."

Autoritățile mizează pe conlucrarea cetățenilor cu forțele de ordine, conformarea și respectarea semnelor agenților de patrulare, parcarea regulamentară și respectarea regulilor în trafic. Circulația ambulanțelor și a autospecialelor se va desfășura în regim obișnuit.

Opinia ta contează. Comentează!