Alegerile din Jora de Mijloc, contestate
Politic 22 mai 2018, 19:50 | 8639

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a depus o contestație la Judecătoria Orhei, prin care cere anularea rezultatelor alegerilor din comuna Jora de Mijloc, unde, în urma primului tur, cele mai multe voturi le-a acumulat vicepreședinta „Partidului Șor”, Marina Tauber.

Maia Sandu își motivează cererea prin încălcarea gravă a legislației electorale de către formațiunea condusă de Ilan Șor. În replică, acesta a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj la adresa liderului PAS, dar nu răspunde la acuzațiile care îi sunt aduse.

Purtătoarea de cuvânt a lui Ilan Șor nu a răspuns astăzi la telefon, iar ieri, când a mai fost solicitată de Jurnal TV să ofere o reacție la aceleași învinuiri, a declarat că va reveni cu un răspuns, ceea ce nu s-a mai întâmplat. Nu am putut afla nici care este răspunsul lui Vladimir Plahotniuc la declarațiile Maiei Sandu, pentru că acesta nu a răspuns nici astăzi la apelurile noastre. Între timp, „Partidul Șor” anunță că vineri, la Jora de Mijloc, va avea loc o conferință de presă, în cadrul căreia va fi prezentat programul Marinei Tauber și al echipei sale. Duminică, 20 mai, când s-a desfășurat turul întâi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei, un telespectator al postului nostru de televiziune ne-a anunțat că a văzut câteva drone care survolau zona, dar și mai multe persoane străine, inclusiv bodyguarzi. De asemenea, potrivit aceleiași surse, unii localnici ar fi primit daruri din partea reprezentanților concurentului electoral menționat. Amintim că Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate în dosarul fraudelor din sistemul bancar, dar este în libertate până la pronunțarea deciziei finale. Și Marina Tauber se regăsește în raportul Kroll privind „jaful secolului”, însă ambii se declară nevinovați.

Opinia ta contează. Comentează!