Jurnalul Săptămânii, 27 Aprilie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Sute de voluntari vor monitoriza examenele de absolvire a clasei a IX-a, în cadrul unei campanii inițiată de Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare. Probele de examen se vor desfășura pe 3, 6, 10 și 13 iunie. Mesajul campaniei este simplu: „Fii onest, nu copia!”

Fugarul Ilan Șor a creat la Moscova blocul politic „Victoria/Pobeda”, anunțând și principalul scop al formațiunii: boicotarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, și pregătirea noii structuri pentru alegerile prezidențiale din toamnă. „Kremlinul își intensifică acțiunile pentru destabilizarea situației din Republica Moldova”, susțin experții de la Chișinău.

Gazul ar urma sa se ieftineasca. Moldovagaz a depus o solicitare la ANRE prin care cere micșorarea prețului pentru consumatorii casnici cu aproape 9%. Totodată, reușim să ne ținem departe de Gazprom pentru că Moldovagaz va cumpăra și în luna mai gaze naturale de la Energocom, după ce întreprinderea de stat a câștgat licitația inițiată de compania moldo-rusă. Astfel, în Republica Moldova vor fi livrate aproximativ 20 de milioane de metri cubi de gaze, procurate de pe Bursa Română de Mărfuri.

Opinia ta contează. Comentează!