Jurnalul orei 17, 19 Iunie
Jurnalul orei 17:00 19 iunie 2023, 17:49 | 422

Prezentat de Vasile Luchianu

Partidul Șor a fost declarat neconstituțional. Decizia a fost pronunțată de Înalta Curte la capătul unor dezbateri judiciare care au durat mai bine de o lună. Formațiunea urmează a fi radiată din Registrul partidelor politice din Republica Moldova, iar deputații acesteia vor deveni neafiliați. Partidul Șor este acuzat că a acționat în contradicție cu principiile statului de drept, fiind finanțat din exterior și sprijinit de către serviciile secrete rusești. Reprezentanții formațiunii spun că decizia Curții Constituționale este una rușinoasă.

Decizia Curții Constituționale privind scoaterea în afara legii a Partidul Șor este comentată diferit de politicienii de la putere și din opoziție. În timp ce unii salută decizia, alții o consideră ilegală și acuză guvernarea că ar fi influențat decizia Înaltei Curți.

Fermierii din mai multe raioane ale țării au ieșit din nou la proteste și s-au pornit cu tehnica agricolă în capitală. Peste 200 de tractoare se îndreaptă spre Chișinău, iar încă 250 de unități agricole au ieșit pe traseele naționale. Potrivit Asociației „Forța Fermierilor”, tractoarele vor staționa lângă Gara de Sud, Aeroportul Chișinău, Centrul Meteor și în comuna Stăuceni. Reprezentanții organizației spun că acestea sunt consecințele neglijării de către autorități a multiplelor crize din agricultură, timp de un an de zile.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie