Se împlinește un an de la demiterea Guvernului Sandu printr-o moțiune de cenzură a deputaților PSRM și PD
Politic 12 noiembrie 2020, 19:52 | 1049

Se împlinește un an de la demiterea Guvernului Sandu printr-o moțiune de cenzură a deputaților PSRM și PD. De atunci multe s-au schimbat în configurația de guvernare. Guvernul Chicu, numit inițal unul tehnocrat și instalat, declarativ, până la alegerile prezidențiale, a rămas la conducere, iar cei din PD s-au retras de la putere. Parlamentul nu s-a mai întrunit de două luni de zile, iar analiștii spun că se coace o nouă majoritate parlamentară, tot cu participarea socialiștilor.

Guvernul Sandu a fost demis la 12 noiembrie 2019 după ce premierul Mai Sandu și-a asumat răspunderea pe Legea Procuraturii, pentru a desemna un nou procuror general integru, iar ministrul Justiției, Olesea Stamate, a anulat concursul de alegere a procurorului general, care, potrivit ei, arăta că socialiștii ar fi promovat un candidat fidel PSRM.

Pentru demiterea Guvernului Sandu au votat 63 de deputați ai PSRM și PD. Peste câteva zile, Igor Dodon a recunoscut într-un interviu că Guvernul condus de Maia Sandu ar fi fost demis oricum, chiar dacă nu își asuma răspunderea în privința Legii Procuraturii. La doar două zile după căderea Guvernului Sandu, deputații PSRM și cei din PD au votat un nou cabinet de miniștri în frunte cu Ion Chicu, fost consilier al lui Igor Dodon.

Opinia ta contează. Comentează!