PLDM îl susține pe Andrei Năstase
Politic 6 aprilie 2018, 20:18 | 1691

Partidul Liberal Democrat îl susţine pe Andrei Năstase drept candidat unic al forţelor proeuropene antioligarhice în cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău. Vicepreședintele PLDM Maria Ciobanu consideră că bătălia pentru Primăria capitalei este piatra de încercare a adevăratelor partide de opoziție, iar Andrei Năstase are integritate și va putea depăși orice obstacol.

Decizia de a-l susține pe Andrei Năstase a fost luată de Biroul politic al PLDM. Formațiunea a pornit de la necesitatea unificării forțelor politice de dreapta ca răspuns la tentativele tot mai vădite din partea Partidului Democrat de acaparare a instituțiilor statului și uzurpare a puterii în Republica Moldova.

Și vicepreședinta formațiunii, deputata Maria Ciobanu, a scris un mesaj pe Facebook, în care a explicat de ce membrii PLDM au hotărât să îi facă echipă lui Andrei Năstase în alegerile locale.

La rândul său, Andrei Năstase a scris un mesaj pe Facebook, în care i-a mulțumit PLDM-ului pentru sprijinul acordat, subliniind că este încrezător într-o reușită comună.

Vladimir Plahotniuc nu a comentat deocamdată declarația PLDM. Amintim că săptămâna trecută, Partidul Acţiune şi Solidaritate a anunțat că susține candidatura preşedintelui Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, pentru Primăria Chișinău. Decizia forţelor proeuropene antioligarhice a fost salutată şi de către administraţiile municipale şi judeţene din România. Acum două zile, Andrei Năstase a mers la Consiliul electoral al Circumscripţiei electorale municipale Chişinău nr. 1 și a depus actele pentru a fi înscris în cursa electorală. Instituția urmează să ia o hotărâre săptămâna viitoare.

Opinia ta contează. Comentează!