Jurnalul orei 17, 17 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 17 octombrie 2023, 17:58 | 1013

Prezentat de Vasile Luchianu

Cea de-a IV-a ediție a ”Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova”, care se desfășoară la Chișinău, vine cu vești bune pentru cetățeni. Ministrul de Externe al Franței a anunțat că Guvernul de la Paris va ajuta Republica Moldova să depășească această iarnă și va oferi un sprijin suplimentar de 200 de milioane de euro, iar șefa diplomației de la Berlin a anunțat că Germania va oferi 95 de milioane de euro, în anul viitor, pentru consolidarea sectorului energetic.

400 de milioane de euro! Este suma de bani, pe care o va primi Republica Moldova din partea partenerilor externi, în baza a cinci acorduri de sprijin financiar, semnate astăzi la Chișinău. Banii vin la pachet cu o serie de condiționalități. Guvernul va trebui să implementeze mai multe reforme în diferite domenii strategice.

Rezolvarea problemei transnistrene necesită o atenție sporită, în contextul în care epoca conflictelor înghețate se încheie. Declarația a fost făcută de fostul vicepremier pentru reintegrare, Alexandru Flenchea, în cadrul unei dezbateri publice. Potrivit lui, rezolvarea diferendului transnsitrean a fost pus pe pauză timp de mai mulți ani, iar acum este timpul oportun pentru a identifica soluții.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie