Jurnalul orei 17, 21 Iunie
Jurnalul orei 17:00 21 iunie 2023, 17:34 | 786

Prezentat de Vasile Luchianu

Naționala Republicii Moldova a obținut ieri o victorie impresionantă asupra reprezentativei Poloniei, scor 3-2, în cel de-al patrulea meci din preliminariile Campionatului European 2024. La pauză, scorul de pe tabelă era 0-2 pentru polonezi, dar lucrurile s-au schimbat ireversibil. Eroul serii a fost atacantul Ion Nicolaescu.

Trei persoane au fost reținute și documentate după ce simpatizanții și unii membri ai Partidului Șor, scos recent în afara legii, au pornit aseară o acțiune de protest în centrul capitalei. Despre aceasta ne-a comunicat șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu. Manifestanții s-au adunat în fața Președinției, iar apoi s-au îndreptat spre Parlament. Protestatarii au purtat sicrie, care în opinia lor simbolizează moartea democrației în Republica Moldova. Mulțimea a fost întâlnită de poliție, care a blocat accesul spre clădirea legislativului. Au urmat altercații și îmbrânceli.

Ședința Guvernului a fost marcată de un schimb de replici între premierul Dorin Recean și bașcanul în exercițiu, Irina Vlah. Altercațiile au izbucnit în timpul examinării proiectului prin care Republica Moldova va renunța la sărbătoarea sovietică „9 mai” și va comemora victimele celui de-al Doilea Război Mondial pe 8 mai. Irina Vlah a cerut ca membrii Cabinetului de miniștri să nu dea un aviz pozitiv proiectului Parlamentului și i-a acuzat pe deputații PAS că nu cunosc istoria.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie